Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns a la tarda un home com a presumpte autor d’una agressió homòfoba que va tenir lloc el passat 19 de març en un carrer del districte de l’Eixample de Barcelona. L’arrestat va començar a insultar una parella d’homes que passejava per la ciutat i en un moment determinat va treure una navalla i els va atacar, causant-los ferides lleus. L’home va aconseguir fugir del lloc abans que arribés la policia, i ha estat en crida i cerca des d’aleshores.

Increpats mentre passejaven pel centre de la ciutat

Segons les declaracions de les víctimes, el dia dels fets havien sortit a passejar pel barri quan un home els va començar a insultar en veure que caminaven agafats de la mà. La parella va intentar fer cas omís dels insults homòfobs que el detingut els proferia, i van continuar amb el seu passeig. Aquesta indiferència va enfurir l’agressor, qui es va encarar amb ells, traient una navalla que duia a sobre.

L’home va atacar la parella amb la navalla, i els va ocasionar ferides lleus, ja que tots dos es van poder defensar. Algunes persones que passejaven pels voltants van acudir a ajudar-los, i van trucar al telèfon d’emergències 112. En adonar-se'n, l’arrestat va fugir corrents, i els agents personats al lloc no van poder trobar-lo. En veure que les víctimes presentaven ferides d’arma blanca, van sol·licitar també l’assistència d’una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van poder tractar les lesions dels dos homes in situ, que eren de caràcter lleu, i no van haver de necessitar atenció hospitalària.

Enxampat dues setmanes més tard

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació amb l'objectiu de localitzar i identificar el presumpte agressor. Gràcies a les descripcions donades per les víctimes i altres testimonis, així com al visionament de les imatges de les càmeres de seguretat dels establiments propers, els agents van poder estrènyer el cèrcol fins que aquest dilluns 3 d'abril van poder procedir amb la detenció de l'acusat. L'arrestat no té antecedents penals, i està previst que passi a disposició judicial al llarg d'aquest dimarts.