Nou cas de violència contra infants a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest divendres a la tarda a Sant Quirze del Vallès una parella, home i dona, de 41 i 33 anys, acusats d’haver agredit al seu fill de 8 anys. L’avís el va donar el centre educatiu on va el nen, a la mateixa ciutat, i després de portar-lo en un centre mèdic, els facultatius sanitaris van donar l’alerta als Mossos d’Esquadra, que es van presentar a l’hospital, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els agents es van entrevistar amb els docents de l'escola Taula Rodona i els metges i van detenir, per un presumpte delicte de maltractament en l’àmbit de la llar, a la parella, els dos de nacionalitat veneçolana. Segons les informacions policials a les quals ha tingut accés aquest mitjà, la parella colpejava amb un cinturó el nen. En el moment de ser visitat al centre mèdic presentava lesions a la zona del cul i de l’esquena, segons han explicat fonts de la policia catalana a aquest mitjà.

L’avís el van rebre els Mossos d’Esquadra al voltant de dos quarts de quatre de la tarda de divendres i durant la tarda la policia es va presentar a casa del nen i van arrestar el pare i la mare.

Les investigacions hauran d’aclarir el paper que tenien els dos en les agressions contra el seu fill menor d’edat. La feina conjunta i diligent entre l’escola, el centre mèdic i els agents dels Mossos d’Esquadra va ser clau per poder detenir els pares i presentar davant del jutge la parella detinguda.

En llibertat amb càrrecs, però sense criatures

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els dos arrestats van passar aquest dissabte a disposició judicial, quedant en llibertat amb càrrecs a primera hora de la tarda. La parella té el fill agredit, de 8 anys, i una nena, més petita, que també va ser traslladada al centre mèdic per confirmar si també havia sigut víctimes de les agressions per part dels seus dos progenitors.

Els dos infants quedaran sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya de manera cautelar, mentre els Mossos avancen en la seva investigació del delicte de maltractament en l’àmbit de la llar. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts de la policia catalana, les agressions que rebia el nen s’havien repetit durant temps, però arribant a les greus lesions que va presentar aquest divendres quan va assistir a classe. Els dos detinguts són veïns de Sant Quirze, al Vallès, i força coneguts en l’entorn de la zona on viuen. Els dos treballen com a enginyers informàtics.

Detingut un capellà per pagar a menors per veure com feien sexe

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous el capellà de la parròquia de Santa Maria de Castelldefels acusat dels delictes d'indignitat sexual, exhibicionisme i sol·licitud de conductes sexuals a canvi de remuneració a menors d'edat. L'home, que respon a les sigles J.M.A.M., és prevere extradiocesà, va ser detingut i posteriorment es va escorcollar el seu domicili, a la rectoria del municipi, en el marc de les diligències prèvies en curs per un presumpte delicte relacionat amb conductes impròpies amb menors.

En un comunicat, el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha condemnat els fets, que assegura que han passat fora del recinte i de les activitats parroquials, i ha apartat l'home de les seves funcions a l'espera que avancin les investigacions de la policia catalana. Els Mossos tenen detectades dues víctimes però creuen que n'hi poden haver més.