En marxa des de primera hora d’aquest matí en diversos punts del Baix Llobregat una operació antidroga dels Mossos d’Esquadra que ha acabat amb la detenció de quatre funcionaris de la presó de Brians per la seva presumpta relació amb el tràfic de drogues. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la policia catalana ha explotat aquest matí una investigació que apunta a la possibilitat que diversos dels treballadors d’aquesta presó de Sant Esteve Sesrovires es dediquin al tràfic de drogues a l’interior del centre penitenciari.

La policia catalana també investiga la implicació en la trama de diversos dels interns, que han estat aïllats a l’espera que la policia n’aclareixi el seu paper. La investigació policial s'ha fet en col·laboració amb el departament de Justícia, titular i responsables de les presons de Catalunya. A l'interior de Brians 2 fonts de la policia catalana asseguren que s'han apartat també una vintena d'interns, als quals se'ls hi han escorcollat les seves cel·les.

Entrades i escorcolls amb una desena de detinguts

Ara mateix hi ha com a mínim deu detinguts -fora de la presó-, relacionats amb aquesta organització vinculada amb el tràfic de drogues; entre ells, treballadors i funcionaris del centre penitenciari. Les entrades i escorcolls s'han fet durant aquest matí en diversos municipis del Baix Llobregat, la majoria, si bé també n'hi ha en altres comarques, però totes a la Regió Policial Metropolitana Sud.

Investigació de la trama antidroga sota secret de sumari

Se'ls ha detingut a casa seva, abans d'iniciar la seva jornada laboral al centre penitenciari. El jutge que tutela la investigació ha decretat secret de sumari. S'espera que durant el dia es puguin conèixer més detalls del cas.

Mossos d'Esquadra / Europa Press

Detenen una desena de funcionaris del centre penitenciari Brians 2 en una operació antidroga: investigació sota secret de sumari  / Mossos d'Esquadra

Una cuinera de la presó Mas d'Enric de Tarragona detinguda per fets similars

No és la primera vegada que detenen els treballadors d'una presó catalana per fets similars. El 10 de gener, els Mossos d'Esquadra ven detenir una cuinera del centre penitenciari Mas d'Enric de Tarragona.

Enxampada entrant mòbils i haixix al centre penitenciari

Els funcionaris de la presó tenien moltes sospites que aquesta treballadora entrava mòbils i haixix al centre i, després de les primeres investigacions, van poder comprovar que era cert i la dona va acabar arrestada: es tracta d'una dona de 35 anys de nacionalitat espanyola.