Dos homes arrestats per buidar magatzems, en aquest últim cas fallit plens de garrofes, a la província de Tarragona. Els Mossos d'Esquadra van detenir el 17 i 18 d'octubre als dos individus, de 38 i 42 anys, com a presumptes autors de nou robatoris amb força, un d'ells en grau de temptativa.

Intent de robatori de més de 5.000 garrofes

L'últim robatori, fallit en aquest cas, va tenir lloc el 18 de setembre quan van intentar fer-se amb més de 5.000 kilos de garrofes d'un magatzem de Riera de Gaià (Tarragonès). Els lladres arrestats y uns altres dos, segons la investigació policial, es van desplaçar aquella nit amb tres vehicles fins a l'edifici on es trobaven aquests fruits. Un cop allà, mentre dos manipulaven l'alarma, altres dos esperaven en una furgoneta per carregar el botí valorat en 10.000 euros.

Però va haver-hi un problema tècnic. L'alarma es va activar, tot i que la van intentar desconnectar dos dels atracadors sense èxit. Els lladres van fugir sense emportar-se les més de 5.000 garrofes que hi havia al magatzem.

Vuit robatoris a la Conca de Barberà

Els Mossos d'Esquadra, durant el transcurs de la investigació, van descobrir que els dos arrestats estan relacionats directament amb vuit robatoris amb força en magatzems denunciats a Conesa (Conca de Barberà). Aquests es van cometre la nit del 4 al 5 de juliol, on van sostreure, fins i tot, eines agrícoles i altres materials.

Un cop recopilades totes les proves sobre l'autoria dels nous fets, es va procedir a la detenció dels implicats a Tarragona. Un dels arrestats va passar a disposició judicial el 20 d'octubre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L'altre va quedar en llibertat el mateix dia després de declarar en seu policial i amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerit. Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions.