La Policia Nacional ha detingut vuit persones acusades d'estafar prop de 60.000 euros a un home d'edat avançada a Benalmádena, a Màlaga, que es va acabar suïcidant després d'haver descobert que s'havia quedat sense els estalvis que havia anat acumulant durant anys i que no tenia diners per fer front als pagaments corrents del seu dia a dia. Els estafadors van aconseguir la targeta i la cartilla bancària de la víctima i es van dedicar a retirar diners en efectiu dels caixers o fer pagaments en locals d'oci de la Costa del Sol. Tres dels detinguts estan acusats de ser els presumptes autors del frau, quatre de permetre-ho i repartir-se els guanys i un altre també implicat en la investigació.

L'home va quedar arruïnat i es va acabar suïcidant

La investigació es va iniciar fa gairebé un any, quan la víctima es va presentar a comissaria per denunciar que creia que li havien estafat tots els diners. Segons va explicar als agents, havia anat a retirar la seva pensió al banc com feia cada mes, però la treballadora de l'entitat bancària li havia dit que al seu compte corrent no hi havia ni 100 euros. Pocs dies després de presentar la denúncia, l'home es va suïcidar. A causa de l'estafa, va quedar en una situació econòmica precària i no va poder fer front a les despeses normals del seu dia a dia. Això el va afectar emocionalment i el va portar a una depressió i una desesperació que va acabar amb la seva decisió de llevar-se la vida per acabar amb els problemes.

Els investigadors van seguir fent la seva feina i van descobrir que algú havia estat fent servir la targeta de l'home per retirar diners en efectiu en caixers automàtics o fer pagaments en locals d'oci nocturn o prostíbuls de Benalmádena i Marbella. En total, s'havien fet càrrecs per un total de 58.210 euros i havien deixat el compte pràcticament a zero. La investigació va determinar que hi hauria unes deu persones implicades, però només se'n va acabar detenint a vuit, cinc homes i tres dones. Es desconeix com van aconseguir la targeta bancària de l'home d'edat avançada, però ha quedat provat que la van fer servir sense la seva autorització. En l'operatiu policial, es van intervenir alguns objectes comprats de forma fraudulenta amb la targeta bancària.