Segresten i colpegen presumptament a un jove perquè saldés un deute a Jaén (Andalusia). La Policia Nacional ha fet tres arrestos relacionats amb els fets, un d'aquests a un menor de 16 anys, després de traslladar a una nau industrial tancada a la víctima, on va ser "apallissat" amb un bat de beisbol i li van robar els pocs diners que portava a sobre, uns 90 euros.

El jove hauria estat "retingut" contra la seva voluntat a l'edifici situat a un polígon de la ciutat andalusa. Així ho van identificar els investigadors que li van prendre declaració i va assenyalar que va ser abordat per tres coneguts seus quan caminava prop del seu domicili, els quals li van convidar a pujar a un vehicle. Una vegada dins va ser amenaçat amb una pistola.

Roba per pagar el deute

Els suposats segrestadors el van portar a una nau i el van tancar amb clau per tal d'evitar que escapés. Pel que sembla, arran de les declaracions fetes a la Policia Nacional, un dels coneguts, motivat per un deute entre ells, el va obligar a despullar-se, el va lligar i emmordassar i el va tirar al terra. Tot això per, poc després, començar a apallissar-lo amb un bat de beisbol. El jove també ha assegurat que el va amenaçar amb tallar-li algun dit amb una cisalla. 

Les agressions van continuar durant hores, en paral·lel amb les amenaces perquè la víctima saldés el seu deute. Finalment, es va comprometre a robar per al presumpte agressor. Els quatre (el jove i els tres detinguts) van traslladar-se a la localitat de Cambil (Jaén), on van robar gasoil dels dipòsits de diversos camions estacionats.

Detinguts a la revenda de gasoil

El jove, amb el robatori de benzina, va quedar alliberat, en un principi, del deute. No obstant això, els suposats segrestadors van ser sorpresos per una patrulla de Seguretat Ciutadana venent garrafes plenes de combustible a uns joves a la porta d'una nau en la carretera Fuerte del Rey de Jaén. En aquest mateix edifici industrial, els investigadors van localitzar el bat amb el que presumptament haurien colpejat a la víctima, a més de la cisalla amb la qual va ser amenaçat i les cordes amb les que va ser lligat.

La Policía Nacional va localitzar una cotxera on l'arrestat podria tenir guardat efectes de diversos robatoris, per la qual cosa, després de la pràctica de la diligència d'entrada i registre, els agents van trobar diverses garrafes amb gasoil, un joc de rodes i llandes valorades en 6.000 euros, diverses rèpliques d'armes de foc utilitzades per al airsoft (esport en el qual se simulen enfrontaments armats), així com altres elements i accessoris com carregadors, visors i altres eines.

Les gestions per a localitzar l'origen dels objectes van revelar que les rodes van ser sostretes en Cárcheles (Jaén) i les armes i la resta d'accessoris en un club d'airsoft de Talavera de la Reina (Toledo). Els tres suposats agressors van ser arrestats pels delictes de detenció il·legal, tracte degradant, robatori amb força, robatori amb violència, danys i encobriment. L'autoritat judicial va decretar l'ingrés a la presó d'un d'ells.