Novetats del crim de Karrantza: l'Ertzantzia deté nou persones per la seva presumpta implicació en l'assassinat de Misael Ceteno, desaparegut fa un mes en un petit municipi a prop de Biscaia.

Desaparició i assassinat de Misael Centeno a Karrantza

Els fets es remunten a finals de novembre quan Misael Centeno, un jove de 31 anys natural de Nicaragua, va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Karrantza, un municipi de gairebé 3.000 habitants a prop de Biscaia.

EL 28 la família del desaparegut va posar una denúncia a l'Ertzaintza i, dos dies després, la pitjor de les hipòtesis es va complir: van trobar el seu cadàver, amb signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Un ciclista troba el seu cadàver enredat i semidespullat en uns troncs

Va ser un ciclista qui va veure el cos del Misael mentre passejava per la zona de Ramales (Cantàbria): estava enredat en uns troncs i semidespullat. Immediatament, va avisar als policies i es van desplaçar fins al lloc dels fets, que fa frontera amb la província de Biscaia, on havia desaparegut el jove.

El Misael tenia un fill i feia dos anys que vivia al País Basc

El Misael tenia un fill al seu país d'origen i havia arribat dos anys enrere al País Basc, on treballava en el món de la ramaderia en una explotació de la localitat i la seva mort ha causat gran commoció a Karrantza, ja que era una persona molt coneguda.

Nou detinguts i diversos escorcolls i registres

El cas es troba sota secret de sumari i en mans de l'Ertziantzia, que aquesta setmana ha fet 9 detencions a diverses persones per la seva presumpta implicació en el crim. De moment, no ha transcendit la identitat dels arrestats i els policies han fet escorcolls i registres a casa dels detinguts, que vivien al mateix municipi que el Misael.

Misael Centeno / Twitter

Misael Centeno va ser assassinat fa un mes a Karrantza (Biscaia) i aquesta setmana han detingut nou persones per la seva presumpta implicació en el crim / Twitter

Víctima i agressors s'havien barallat la nit de la desaparició

La pregunta que es fa tothom és el per què d'aquest crim. Tot i que no hi ha cap hipòtesi 100% corroborada, tot apunta que la matinada del dissabte al diumenge, per causes que encara s'estan investigant, agressors i víctima es van barallar en un bar del barri Ambassaguas  de Karranza.

No es descarten noves detencions i estan intentant esclarir més detalls per esclarir els fets. Els presumptes autors dels fets es podrien enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades acusats d'un delicte d'homicidi o d'assassinat.