Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació que ha d’aclarir que va passar, entre les dues i les tres de la matinada d’aquest dissabte, en pis del carrer de Llevant de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Ara mateix coses clares només n’hi ha una: un home d’uns 45 anys ha estat assassinat a ganivetades. A partir d’aquí, els Mossos hauran d’intentar saber com van anar els fets que van desencadenar aquesta agressió mortal, un nou crim a Catalunya i el segon en pocs dies en aquest barri conflictiu de Sant Adrià de Besòs.

Dos detinguts per aclarir els fets

Des del moment que les patrulles que van arribar al lloc dels fets, a tres quarts de tres de la matinada, que els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Metropolitana Nord que s’han fet càrrec de les investigacions. Unes perquisicions que, d’entrada, no semblen fàcil. Els agents van identificar a totes les persones que hi havia al pis, un matrimoni de nacionalitat colombiana, i una dona, de nacionalitat italiana, igual que la persona morta. La dona era la parella de l’home assassinat, i estava descol·locada i plorant. Les seves primeres declaracions van semblar apuntar els Mossos cap a una resolució fàcil del cas, però la policia sospita que la dona no ha explicat tota la veritat.

En joc hi entra una nova persona. Un altre home, fill del matrimoni, que són els propietaris del pis, i que va escapar de casa quan va arribar la policia, tot i que després hi va tornar. La seva versió dels fets, igual com la versió de la parella de la víctima, no tenen credibilitat pels Mossos, i van decidir, ahir després de dinar, detenir-los als dos, a l’espera de poder aclarir els fets i evitar que s’escapin, si realment tenen alguna relació amb els fets. 

Hermètics en la investigació

Oficialment, els Mossos d’Esquadra eviten confirmar les detencions, almenys, fins que tinguin clar si les mantenen i entreguen els dos davant del jutge per la seva relació amb els fets o si finalment els deixen en llibertat, als dos o a un d’ells, si no tenen relació material amb els fets.

Els Mossos també han interrogat als veïns del pis per intentar trobar pistes i aclarir què amaguen els testimonis preguntats fins ara i els dos arrestats. Ara mateix totes les hipòtesis estan obertes i els investigadors no descarten cap línia d’investigació, cap mòbil i cap autor. Tampoc descarten noves detencions. De moment, els investigadors estan hermètics i eviten donar detalls de per on van els avenços.