El jutge titular del jutjat d’instrucció 5 de Vilafranca del Penedès ha enviat a la presó l’home de nacionalitat albanesa i 35 anys, Florjan S., acusat d’un delicte d’agressió sexual a una noia menor d’edat i la seva detenció il·legal. Aquest dimarts, després de tres dies arrestat, va ser entregat al jutjat de guàrdia, que en va dictar l’ingrés a presó, sense fiança i comunicada.

Va perseguir i assaltar la noia a Vilafranca

Segons l’atestat dels Mossos i la declaració de la noia, que va ser raptada quan sortia al voltant de dos quarts de sis d’una discoteca del centre de Vilafranca del Penedès, l’home va agredir-la sexualment al cotxe i també després de manera repetida al pis de Sant Martí Sarroca on vivia amb altres homes, de lloguer. La noia va poder escapar del pis el matí de dissabte, i després d’entrar en un forn de pa, va poder trucar als seus pares i als Mossos d’Esquadra. 

Agents de la Unitat d’Investigació de la policia catalana de la comissaria de Vilafranca van poder identificar el pis, localitzar l’home i detenir-lo, dissabte a la tarda. Després de dormir diverses nits a la comissaria, i de ser interrogat, aquest dimarts va ser traslladat al jutjat de la capital de l’Alt Penedès, on després de ser increpat pels amics i familiars de la menor, va declarar davant del jutge. El magistrat va rebre l’atestat dels Mossos, que van incloure, a més de la declaració de la noia i d’una amiga de la menor, també indicis que es van trobar al vehicle que va fer servir per traslladar la noia des de la discoteca fins al pis de Sant Martí Sarroca, a uns nou quilòmetres, i també de l’habitació on, presumptament, la menor va ser agredida sexualment. 

Florjan S., un home amb antecedents per robatoris

Florjan S., segons ha pogut saber ElCaso.cat, té quatre antecedents policials però, fins ara, cap d’ells relacionats amb delictes contra la llibertat sexual. Els quatre, per delictes contra el patrimoni. Nascut a Albània, va arribar a l’Estat espanyol fa anys, on ha fet diverses feines, entre d’altres, d’obrer a la construcció. Vivia en un pis amb quatre homes més, quatre compatriotes seus, que, segons les seves declaracions a la policia, no tenien coneixement dels fets de dissabte a la matinada. Els agents de la Policia Científica de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilafranca van inspeccionar el pis aquest dilluns. Les reaccions per condemnar aquest segrest i violació del cap de setmana al Penedès no s’han fet esperar. Els carrers de Sant Martí Sarroca s’han despertat amb pintades que demanen la “mort” del violador.

MortVioldor
Pintades demanant la 'mort' del violador de Sant Martí Sarroca / Cedida