Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns a Tarragona, mentre estava fent merder en un tren, l’home de 25 anys que la policia catalana buscava des del mes de desembre per haver matat a ganivetades un jove a la rambla de Figueres (Alt Empordà). La matinada del 3 de desembre, durant una baralla posterior a un robatori, el detingut, presumptament, va matar un jove i després va desfer-se de l’arma i es va escapar. Des de llavors que estava en cerca i captura, fins ahir, que va ser localitzat pels Mossos d’Esquadra en un tren de Tarragona.

Enxampat mentre feia merder en un tren

La policia catalana rebre l’avís on s’alertava que una persona estava creant molèsties en un vagó d’un tren a la Secuita, a la zona del Camp de Tarragona. Quan els agents van arribar al lloc i van poder identificar-lo, va saltar per la base de dades que era l’home que estava en cerca i captura per aquests fets del mes de desembre. L’home va quedar detingut i va ser traslladat a Figueres, on aquest matí ha passat a disposició del titular del jutjat que instrueix la causa. El magistrat ha decretat que ingressi a presó.

L'assassí de la rambla de Figueres

Els fets van succeir cap a dos quarts de quatre de la matinada del 3 de desembre, quan els Mossos d’Esquadra de Figueres en van tenir coneixement, a través de l’alerta de la Guàrdia Urbana del mateix municipi, que un jove havia patit una agressió amb arma blanca a la rambla de la ciutat amb diverses ganivetades.

La víctima, un jove marroquí de 25 anys, va ser traslladada en estat greu a l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, on hores més tard va morir a causa de les lesions. Les investigacions del grup d’Homicidis de la regió de Girona va poder identificar el presumpte assassí i posar-li nom i cognoms, però sense poder-lo localitzar. L’ordre de cerca i captura s'ha pogut resoldre aquest dimarts, quan el jove, també de nacionalitat marroquina, ha estat localitzat en un tren a Tarragona.