El pare que havia desaparegut amb els seus dos fills alemanys i era buscat a l'illa de Tenerife en les últimes setmanes ha estat detingut aquest dimarts a Caldas da Rainha, un municipi portuguès que es troba menys de 100 quilòmetres de Lisboa, segons han confirmat a Europa Press fonts policials. Els menors es troben bé.

Apareixen els nens alemanys desapareguts a Tenerife

Els pares dels nens Kristian i Amantia són d'origen albanès però es van establir a Hamburg (Alemanya) i van contreure matrimoni el 2008. Dos anys més tard naixia el seu primer fill, Kristian, i un després, la nena: Amantia. La parella es va separar el 2013 i les autoritats alemanyes van atorgar la custòdia dels menors a la mare. Ja en aquesta sentència es parlava dels actes i "esclats de violència" del pare.

Nens Tenerife desapareguts / SOS Desaparecidos

Nens Tenerife desapareguts / SOS Desaparecidos

La detenció s'ha produït a primera hora d'aquest dimarts, després que aquest pare, d'origen albanès però resident a Alemanya, viatgés a Tenerife amb els seus dos fills el desembre de 2020. La mare va interposar una denúncia a Alemanya el gener de 2021.

Pel que sembla va ser la nena, Amantia, qui probablement en una distracció del pare va enviar un missatge a una amiga seva on li va comunicar que eren en "una illa" i que "tothom parlava en espanyol".

Nens segrestats Tenerife / Mirall Públic

Nens segrestats Tenerife / Mirall Públic

Davant d'aquesta denúncia, el mes de maig el Jutjat d'Instrucció número 2 de Santa Cruz de Tenerife va citar el pare per comparèixer amb els menors. Les autoritats espanyoles li van donar deu dies perquè lliurés els nens a la mare, temps que caducava el 21 de juny.

Tanmateix, l'ara arrestat, abans del 21 de juny, va viatjar fins a Lisboa i no va lliurar els menors. La mare va viatjar fins a Espanya per interposar una denúncia per maltractaments.

Cooperació amb les autoritats portugueses i detenció

Una vegada que els agents espanyols descobreixen que l'home es troba a Portugal, se sol·licita la cooperació de les autoritats portugueses, culminant la investigació amb l'arrest del pare dels menors.