Un agent de la Policia Nacional de 48 anys s'ha atrinxerat en un mas d'Atarfe, a Granada, aquest dimecres a la nit. L'home va estar tota la nit al domicili familiar i la Guàrdia Civil va desplaçar-se fins a la finca del municipi granadí per negociar amb ell per tal que sortís i s'entregués a les autoritats. Però lluny de fer-ho, durant aquesta matinada, va amenaçar amb fer explotar tot el complex pairal, on es trobava tot sol, situat a les rodalies del Camí d'Albarrate. Això ha obligat a desallotjar preventivament les persones que resideixen a prop de la zona, per evitar víctimes mortals o ferits en el cas que portés a terme dita acció.

Finalment, aquest dijous al migdia, el policia nacional s'ha entregat als agents de la Guàrdia Civil i ha quedat detingut. No només per les amenaces de fer esclatar l'habitatge i atrinxerar-se al mas familiar, sinó perquè constava contra ell una denúncia de violència de gènere presentada per la seva exmuller, segons ha explicat a EFE un portaveu de l'Institut Armat. L'home arrestat havia estat destinat a Granada i es trobava de baixa psicològica, a més de la citada demanda de la seva exparella de 51 anys, per maltractament psicològics. 

Negociacions, investigació i detenció

La Guàrdia Civil, a més de les negociacions amb l'individu perquè sortís del mas i deixés enrere les intencions de fer-lo volar pels aires, van recopilar diversa informació de persones properes i registres com la denúncia de la dona. Així, doncs, van tenir coneixement la tarda de dimecres que el policia havia comunicat a un conegut que tenia la intenció de fotre diversos "trets" a la seva exparella i que s'havia traslladat a la finca familiar a Atarfe. El resultat d'aquesta història d'angoixa, maltractaments i amenaces va concloure amb l'entrega de l'agent de la Policia Nacional als efectius allà desplegats de la Guàrdia Civil i, poc després, va ser detingut sense que hagi estat necessari l'ús de la força ni cap resistència per part seva.