La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquest divendres al vespre a la ronda Litoral un jove que havia amenaçat amb una arma curta a diverses persones des d’un cotxe en marxa. Es tracta d’un jove d’origen marroquí que va poder ser arrestat gràcies al seguiment que li van fer dos agents de la policia local de Castelldefels i de Molins de Rei, fora de servei. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’arrestat, a bord d’un cotxe amb altres joves, i gravant un vídeo, estaven exhibint l’arma de foc des del vehicle mentre avançaven cotxes per la B-10, la ronda de Litoral, entrant a Barcelona.

Encanonaven els altres vehicles amb una pistola

Des del cotxe estant encanonaven als altres vehicles de la via, amb l’ensurt que això generava als conductors i ocupants del cotxe, que es veien amenaçats pels joves. Dos agents lliures de servei també van ser amenaçats, i després d'avisar el 112, van iniciar un seguiment discret del cotxe, facilitant totes les dades a Guàrdia Urbana de Barcelona i a Mossos d’Esquadra. En una sortida de la ronda Litoral la policia, gràcies a la col·laboració dels dos agents, van poder interceptar el vehicle. 

El jove que feia ostentació de l’arma va ser arrestat per un delicte d’amenaces, després d’identificar tots els ocupants del cotxe i escorcollar el vehicle. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la pistola que portava el detingut, i que feia servir per amenaçar a la resta d’usuaris de la via, era una CZ SP-01 Shadow 2 Blowback 6mm d’airsoft, si bé, per la seva aparença, i a la distància entre vehicles, semblava real. És una arma curta, tota negra, sense cap distintiu que faci pensar que es pugui tractar d’una arma simulada o per ús d’airsoft. Aquest tipus d’armes, reglamentades, no pot disparar foc real, però sí que dispara projectils de plàstic que si bé no són letals, sí que poden ser lesius.

Pistola 001
Imatge de la pistola que va ser intervinguda per la policia de la ciutat de Barcelona a la ronda Litoral / Cedida

Detingut per delicte d'amenaces

El jove va ser arrestat per un delicte d’amenaces i està previst que aquest dissabte passi a disposició del jutge de guàrdia, que, segons tot sembla indicar, el deixarà en llibertat amb càrrecs. No ha transcendit si té antecedents o no. La Guàrdia Urbana, tot i que també hi havia agents dels Mossos, va fer la detenció i ha iniciat la instrucció de les diligències que acompanyaran el detingut, juntament amb l’arma, al jutjat de guàrdia. La policia de la ciutat agraeix el seguiment fet pels dos agents fora de servei de les policies de Castelldefels i de Molins de Rei que van permetre aturar i detenir el jove i poder intervenir l’arma.