El Mossos d’Esquadra han pogut resoldre l’incendi que va cremar 92 hectàrees de massa forestal del paratge natural del Massís del Montgrí aquest estiu, en plena onada de calor i amb el pla Infocat activat.

El piròman, que provocava els focs a la tarda i en diversos punts simultanis, apilava branques, fulles i pinyes del sotabosc per cremar-les, segons han explicat els Mossos d’Esquadra. La policia acusa l’home, de 54 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Bisbal d’Empordà, d’aquest incendi i d’onze més, tots ells provocats.

Acusat de dotze incendis a la zona de la Costa Brava

Aquest estiu, entre els mesos de juliol i agost, es van produir diversos incendis al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, un parc natural ubicat entre el Baix i l’Alt Empordà, situat a la Costa Brava. 

Els dotze incendis que van investigar els Mossos d’Esquadra s’iniciaven de forma simultània en llocs de difícil accés per les dotacions policials i els efectius d’extinció d’incendis, van requerir haver de destinar els recursos i el treball intens dels serveis d’emergències terrestres i aeris dels Bombers, dels Agents Forestals, de la Policia Local de Torroella de Montgrí i dels agents dels mossos d’esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i de la Unitat Regional de Medi Ambident de Girona.

Durant aquests mesos, presumptament, el detingut va encendre diversos incendis per la zona, tots ells provocats i intencionats. Entre els dotze, es destaquen, per major gravetat, els succeïts els dies 22 de juliol, 12 i 13 d’agost. Tot i això, també es van haver d’apagar altres incendis durant el mes d’octubre.

El gran incendi del massís del Montgrí

A primera hora de la tarda del 22 de juliol es va produir un gran incendi forestal molt proper a la zona de Les Dunes que va requerir tres dies per apagar-lo i dotze dies més per donar-lo per extingit. En aquest incendi es van cremar més de 92 hectàrees de massa forestal del paratge natural del Massís del Montgrí, i tot i que no es van haver de lamentar danys estructurals i personals va requerir el desallotjament de 150 persones d’una casa de colònies de la població. Els dies 12 i 13 d’agost es van produir dos incendis simultanis a la zona de Torregran i Torrevella de Torroella de Montgrí on es van cremar un total de 320 metres quadrats de bosc.

Altres incendis a la zona

Gràcies a la col·laboració ciutadana el 13 d’octubre es va poder actuar amb rapidesa per part de tots els serveis d’emergències per extingir dos focus d’incendis més intencionats succeïts en dos corriols de la zona de les Dunes. Fa escassos sis dies també es va produir un petit incendi a la mateixa zona amb una afectació de 10 metres quadrats afectats d’una zona arbrada de pins.

Aquest dilluns els Mossos han pogut relacionar tots els incidents amb el detingut, a qui acusen dels dotze incendis. Segons han explicat fonts de la policia catalana, el presumpte autor dels incendis, un cop encesos els focs marxava de la zona caminant. L’home no ha explicat què el motiva a encendre el bosc i els Mossos d’Esquadra no han confirmat si l’arrestat pateix algun tipus de trastorn. El detingut, a qui no li consten antecedents, passarà pròximament a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.