La Policia Nacional va detenir el passat 3 de desembre un fugitiu reclamat per les autoritats d’Alemanya i que s’estava amagant a Catalunya. Sobre l’home, de nacionalitat sèrbia, pesava una ordre europea de cerca, detenció i entrega per extradició per un delicte de tràfic de drogues, pel qual havia rebut una condemna de 15 anys de presó que ha de complir. A terres catalanes, el fugitiu utilitzava tota mena de mesures de seguretat per evitar ser descobert, el que va provocar una llarga i intensa recerca per part dels investigadors alemanys i catalans.

Finalment, se’l va poder localitzar amagat a la localitat de Tortosa, al Baix Ebre, on feia un temps que hi estava vivint. Els agents policials van establir un dispositiu de vigilància i seguiment del fugitiu, que va acabar amb la seva detenció quan es trobava a l’aparcament d’un centre comercial de Malgrat de Mar, al Maresme. L’home va ser detingut sense que oposés cap resistència a les autoritats. Posteriorment, va ser traslladat fins a les dependències de la Comissaria Provincial de Tarragona per fer-se les diligències policials.

Des de la Policia Nacional es va comunicar la seva detenció al Grup de Fugitius i al Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional per al seu posterior trasllat a Madrid.  Allà es decidirà sobre la seva extradició per posar-se a disposició del país reclamant, en aquest cas Alemanya. En l’operatiu que ha acabat amb la seva detenció, hi han participat efectius del Grup d'UDEF de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona i el Grup de Policia Judicial de la Comissaria de Local de Tortosa, en col·laboració amb el Grup de Fugitius de la Comissaria General de Policia Judicial de la Policia Nacional.

Busquen a Espanya un perillós fugitiu d’Escòcia

La Policia Nacional ha demanat col·laboració ciutadana per a trobar Derek Megraw Ferguson, un perillós fugitiu escocès que es podria estar amagant a Espanya i "podria anar armat". Aquest home de 58 anys és el presumpte autor d'un assassinat comès a Escòcia l'estiu de 2007 i es troba entre els 10 fugitius més buscats al país. En el moment de la seva fugida era pràcticament calb i li faltava un part de l'orella esquerra, però sospiten que es podria haver fet la cirurgia estètica.