La Policia Nacional ha demanat col·laboració ciutadana a través de les seves xarxes socials per a localitzar Derek Mcgraw Ferguson, un perillós fugitiu que es podria estar amagant a Espanya i "podria anar armat". Aquest home, de 58 anys i nacionalitat escocesa, està buscat per les autoritats del seu país com a presumpte autor d’un assassinat l’estiu de 2007. Es demana a totes aquelles persones que puguin aportar alguna informació important per tal de trobar-lo que es posin en contacte amb el 091.

Aquesta no és la primera vegada que des de la policia espanyola demanen ajuda ciutadana per trobar a aquest individu. El passat mes de maig ja es va publicar una fotografia amb els 10 fugitius més buscats al país, entre els quals es trobava aquest home. La gran majoria ja han pogut ser detinguts, però Derek Mcgraw Ferguson és un dels pocs que encara continua en parador desconegut.

Va matar un cambrer d’un tret al pit i el seu còmplice va aparèixer mort

Aquest ciutadà escocès està buscat per les autoritats policials del seu país pel presumpte assassinat d’un cambrer el juny de 2007. Li hauria disparat un tret al pit a l’aparcament del bar on treballava la víctima. Els clients de l’establiment van sentir el tret i van alertar els serveis d’emergències, però ja no es va poder fer res per salvar-li la vida. Des d’aleshores, el presumpte autor està desaparegut.

En aquell crim, se suposa que el fugitiu va comptar amb la col·laboració d’una altra persona. El cadàver d’aquest presumpte col·laborador va aparèixer poques setmanes després a l’interior d’un bidó de petroli al riu Clyde, però es desconeix si Derek Mcgraw Ferguson va tenir participació en aquesta mort. Els investigadors escocesos estan completament convençuts que s’amaga a Espanya, però no saben on exactament. De fet, han arribat a oferir un recompensa de 5.800 euros a qualsevol persona que pogués aportar alguna dada sobre la seva ubicació.

Derek Mcgraw Ferguson mesura 1,55 metres d’alçada, té la pell clara i és pràcticament calb. No es descarta, però, que en tot aquest temps s’hagi pogut realitzar algun implant capil·lar o utilitzi perruca per a canviar la seva aparença. També li falta una part de l’orella esquerra, que pensen que es podria haver operat amb cirurgia estètica. Els principals indicis apunten al fet que es podria estar amagant a la Costa del Sol o algun lloc proper a Màlaga.