Un jove de 19 anys va ser detingut aquest diumenge a Gijón acusat d'haver violat una noia de 16, amiga seva, després que es desmaiés al portal de casa seva, al carrer Los Ángeles del barri de El Llano. La menor, de nacionalitat colombiana, va denunciar els fets junt amb la seva mare davant la Policia Local després que el germà petit del presumpte agressor - tots dos d'origen dominicà - l'acompanyés a casa. Els fets van tenir lloc al voltant de les set del matí, quan els tres joves tornaven d'haver sortit de festa la nit anterior. 

Segons la denúncia de la menor, quan el noi més jove va pujar a casa, l'altre la va fer entrar al portal a la força, i la va obligar a mantenir relacions sexuals contra la seva voluntat. Durant l'agressió, la noia es va desmaiar, i va despertar una estona més tard encara al portal, sola, i va avisar al germà del presumpte violador qui la va acompanyar fins a casa seva després de contar-li el que havia passat. Segons aquest noi, ell i el seu germà es van oferir a acompanyar-la a casa perquè estava força borratxa, però que ella va dir que no recordava la direcció. 

En arribar a casa, va explicar l'ocorregut a la seva mare, qui la va portar immediatament a comissaria per posar la denúncia. Després de prestar declaració, la van traslladar a l'Hospital de Cabueñes, mentre una patrulla de la policia municipal acudia al pis del sospitós, que viu amb la seva família, i el van detenir acusat d'un delicte d'agressió sexual. A hores d'ara continua a dependències policials a l'espera de passar a disposició judicial. 

El pare de l'acusat nega els fets 

Segons el diari La Nueva España, el pare del noi sospitós d'haver violat la menor l'ha visitat als calabossos, i ha assegurat que el seu fill és innocent. "Quan comets un delicte es nota a la cara, i a ell l'he vist normal". Per la seva part, el jove també s'ha defensat dient que les relacions van ser consentides. 

De qualsevol manera, la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona està investigant per esclarir les circumstàncies exactes d'aquests fets. Agents de la científica van inspeccionar el portal, i hi van trobar l'embolcall d'un preservatiu. El noi va ser traslladat també al centre de salut del barri per a sotmetre'l a una exploració mèdica.