Un home de 45 anys ha estat detingut per la Guàrdia Civil per haver matat presumptament el propietari de la casa que tenia ocupada a la localitat de Vícar, a Almeria. L'assassinat s'ha produït el passat 10 de gener, quan la dona de la víctima va trobar el seu marit mort dintre de l'immoble en el qual residien.

La dona va trucar al servei d’emergències dient que acabava de trobar el cos del seu marit “sense vida i amb evidents signes de violència”, segons ha informat l’agència EFE. Fins al lloc dels fets es van desplaçar agents especialitzats de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Almeria. Segons tots els indicis, la víctima havia rebut forts cops de puny abans de ser apunyalat en diverses ocasions.

Conflicte arran de la venda de l’immoble

Segons fonts policials, tant la víctima com el detingut havien viscut durant anys en la mateixa casa, en estances separades, llogada per una tercera persona. Segons la dona de la víctima, el seu marit havia comprat recentment la totalitat de l'immoble, després del qual havia demanat al presumpte agressor que abandonés la casa. Fins al moment, el detingut no pagava lloguer, i residia en l'habitatge "amb permís" del propietari original.

El presumpte assassí es va negar a marxar de la casa en totes les ocasions en les quals el nou propietari li ho havia demanat, i havien tingut diverses discussions al respecte. L’última d’aquestes disputes va acabar amb la mort del nou propietari, després d’una acalorada discussió durant el qual l’arrestat hauria assestat diverses ganivetades a la víctima després d’apallissar-la amb violència.

Intent de fugida  

Després de cometre el crim, el presumpte assassí va fugir del lloc dels fets. La Guàrdia Civil va posar en marxa una investigació per tal de trobar-lo. Finalment, es va procedir amb la seva detenció després de ser identificat conduint un taxi pirata amb el qual tenia pensat fugir cap a Huelva. Després de ser interrogat a comissaria va ser posat a disposició del Jutjat d’Instrucció número 5 d’Almeria, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó sense fiança.