La Policia Municipal de Madrid ha detingut un home de 47 anys sospitós de maltractar la seva dona i els seus dos fills, a qui presumptament subministrava una substància al menjar i a la beguda que anul·lava la seva voluntat i els deixava indispostos, han informat Efe fonts d'aquest cos.

En cas de confirmar-se la naturalesa psicotròpica o estupefaent de l'esmentada substància, es tractaria del primer cas conegut de violència masclista a la Comunitat de Madrid amb l'agreujant de submissió química i un dels primers a Espanya.

Va ser la dona qui va manifestar les sospites als agents, ja que tant ella com els seus fills menors, de 13 i 10 anys, portaven diverses setmanes observat una substància de color rosa en el te i els menjars que posteriorment els deixava indispostos i marejats.

La família va ser traslladada a un centre mèdic

La dona i els nens van ser traslladats a l'hospital 12 d'octubre, on els van realitzar les corresponents proves després d'activar-se el protocol davant d'un possible cas de submissió química, habitual en casos d'abusos sexuals.

L'actuació policial va tenir lloc dimarts passat, arran de l'avís d'un veí de la família per una forta discussió entre el pare i un dels seus fills al seu domicili, ubicat al barri madrileny de Villaverde Alto. Fins al lloc dels fets es van desplaçar els agents de la Policia Municipal, que van trucar al timbre i el pare els va obrir la porta.

agent poli madrid

Agent de la Policia Municipal de Madrid / Europa Press

Els agents van decidir interrogar per separat l'home, que els va manifestar que l'enfrontament havia començat per una discussió amb la seva dona, i a aquesta, que va explicar als policies que el seu marit l'havia colpejat, uns maltractaments que va assegurar patir freqüentment.

Tota la família patia els maltractaments del pare

Va ser llavors quan els va dir que havia observat una substància de color rosa en el te i als menjars que el provocaven marejos i indisposicions. Va coincidir amb ella el seu fill de 13 anys, que, segons fonts policials, també patia, juntament amb el seu germà petit, els maltractaments del seu pare.

La dona va explicar als agents que el sospitós emmagatzemava l'esmentada substància en una habitació en la qual la resta de la família tenia prohibida l'entrada. L'home va anar detingut acusat dels delictes de violència de gènere i contra la salut pública.

Encara no s'ha determinat quina és la substància que, presumptament, utilitzava el detingut per inhibir els actes de la seva família. Els agressors en aquest tipus de delictes solen utilitzar alcohol, encara que en aquesta ocasió sembla poc probable i tot apunta a benzodiazepines, GHB, també conegut com a èxtasi líquid, la ketamina o fins i tot l'escopolamina.