Agents dels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, han detingut un noi de 21 anys acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de maltractament animal després d'haver llençat el seu gos pel balcó des d'un quart pis en aquesta localitat de la Costa Brava. Els fets van tenir lloc el passat 24 de març cap a les cinc de la tarda, quan una dona que passejava pel carrer de la Corunya es va trobar un cadell greument malferit a terra. Ràpidament, va trucar al telèfon d'emergències 112 per avisar que l'animal hauria caigut des del balcó o que algú l'hauria tirat intencionadament.

La mateixa dona que el va trobar el va portar urgentment a un centre veterinari perquè l'exploressin i li curessin les ferides. Afortunadament, tot i caure des d'un quart pis a una altura molt considerable, l'animal va poder sobreviure sense ferides que posessin en risc la seva vida. El gos només va patir una fractura al maluc i al genoll de la pota posterior. Després de recuperar-se favorablement de les lesions, una nova casa d'acollida es va fer càrrec de l'animal.

El propietari del gos el va llençar pel balcó

Mentre l'animal es recuperava al centre veterinari, agents policials desplaçats al lloc on va caure van intentar esclarir què havia passat. Van prendre declaració a testimonis dels fets, que van explicar que havien sentit el gos plorar i bordar durant tot el matí al balcó i que havien vist com algú el tirava daltabaix. Van picar a la porta del domicili on vivia la mascota en diverses ocasions, però ningú els va obrir. Finalment, aquest dimarts es va poder localitzar i detenir el propietari del gos per un delicte de maltractament animal. L'arrestat, amb diversos antecedents, ha quedat en llibertat amb càrrecs.