Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest migdia un home de 46 anys i de nacionalitat espanyola, veí del carrer de Mart de Lleida, acusat d’haver obert foc aquesta nit contra un altre home al carrer de la Mariola, del barri de la Mariola, a Lleida.

Els fets s’han registrat al voltant de les dues de la matinada quan diversos veïns han alertat al 112 que s’havien sentit diversos trets. Segons els testimonis, una persona, coneguda al barri, havia disparat amb una pistola contra una persona.

Quan les patrulles han arribat a la zona de l’incident, alertats per aquest tiroteig, no han trobat ni rastre del pistoler, però sí que han pogut confirmar que hi havia baines a terra. La persona contra qui presumptament ha disparat l’ara detingut no havia rebut cap impacte i no estava ferit. Gràcies als testimonis de diverses persones, entre elles la víctima, els agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra han pogut identificar l’autor dels trets.

Al matí l'han pogut localitzar i detenir

Ja al matí els Mossos han fet diverses comprovacions i s’ha organitzat un dispositiu amb agents de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) de l'Àrea Regional de Ponent, agents de Seguretat Ciutadana (USC), agents de la Unitat d’Investigació (UI) i de la Guàrdia Urbana de Lleida i s’ha entrat al barri i s’ha pogut localitzar i detenir l’home acusat dels trets fallits a la via pública. Ha quedat arrestat, segons han confirmat fonts dels Mossos, acusat d’un presumpte delicte d’homicidi, en grau de temptativa.

ARRO - Mossos Lleida

Imatge d'arxiu d'una operació dels Mossos al barri de la Mariola de Lleida / ACN

Fonts de la investigació han explicat a ElCaso.cat que l’home, que té diversos antecedents per fets violents també contra altres veïns del barri, forma part d’una comunitat que té enemistat amb altres membres de la comunitat d’aquest conflictiu barri de Lleida, la Mariola.

Un home amb diversos antecedents per altres enfrontaments a la Mariola

L’home, de 46 anys i de nacionalitat espanyola, passarà disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida aquest divendres o dissabte. Abans els Mossos han demanat autorització al magistrat per accedir al pis de l’home amb l’objectiu de localitzar l’arma de foc que va fer servir en el tiroteig d’aquesta matinada. En el moment de ser detingut, segons ha pogut saber aquest mitjà, no anava armat.

Entre els diversos antecedents que té l’home hi ha també un incident del passat mes de maig, quan va ser arrestat per amenaçar amb una arma de foc a diverses persones, al mateix barri. El passat 7 de juny, i segons han explicat fonts de la policia catalana, l’home també va ser detingut per haver agredit amb una arma blanca un home i el seu fill, un menor d’edat de sis anys. D’aquests incidents, el jutge que va assumir el cas, que el va deixar en llibertat, sí que en va ordenar un allunyament de les víctimes.