Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut un lladre que durant les últimes setmanes havia actuat amb violència a la ciutat de Reus assaltant persones d'edat avançada per poder-li robar les joies que portaven a sobre. Després d'una llarga investigació per part de la policia catalana, aquest dimarts, 23 de maig, el delinqüent, un noi de 19 anys, va poder ser detingut quan es trobava al carrer Escultor Rocamora de la capital del Baix Camp.

Assaltava dones grans per robar-los les joies

Durant l'últim mes, segons ha pogut acreditar la investigació dels Mossos d'Esquadra, el lladre va cometre com a mínim tres robatoris per diferents carrers de Reus els dies 24 d'abril, 19 i 22 de maig. En tots els casos, el delinqüent escollia persones amb més de 64 anys per poder-les assaltar, ja que eren víctimes més vulnerables, que difícilment es defensarien i a més, en cas de fugir amb el botí, no el podrien perseguir per a recuperar les joies.  Segons han explicat des de la policia catalana, el modus operandi que feia servir el lladre sempre era el mateix, assaltava les víctimes de manera violenta amb una estrebada per arrencar-los els collarets o les cadenes d'or que portaven penjades al coll i després fugia corrent.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació sobre els diferents fets i els va poder relacionar entre ells apuntant cap a un mateix autor. No es descarta, però, que a més d'aquests tres robatoris n'hagi pogut cometre més que no hagin pogut ser relacionats o que la víctima no hagi denunciat. Finalment, el lladre va poder ser detingut a la mateixa ciutat de Reus i aquest dijous ha passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la capital del Baix Camp, que serà qui determini si ingressa a presó o queda en llibertat.