Enxampen al presumpte tirador que ha provocat la mort de cinc persones en un club LGTBIQ de Colorado Springs (Estats Units), el Club Q, i gairebé una vintena de ferits aquest dissabte a la nit. La policia de la ciutat situada al comptat de El Paso, ha detingut un jove de 22 anys que ha estat identificat com Anderson Lee Aldrich, tot i que no han facilitat més informació al respecte pel moment. El terrible atemptat que s'ha produït a l'establiment per adults Club Q, que a més acull activitats i espectacles de transvestisme entre d'altres, està essent investigat per les autoritats com un possible crim d'odi.

Han trobat dues pistoles a l'interior del bar gai on es va produir el tiroteig

El cap de policia de Colorado Springs, Adrián Vásquez, ha explicat en una conferència de premsa que a més hi ha 18 ferits, alguns d'ells en estat crític, per la qual cosa la xifra de morts podria augmentar en les pròximes hores. Segons les autoritats, els agents van rebre una trucada d'alerta al voltant de les 11.56 hores (les 6.56 hora de Barcelona) i minuts després diverses patrulles van desplaçar-se fins al lloc dels fets. El sospitós, afortunadament, no va poder fugir pel fet que va ser reduït per algunes de les persones que es trobaven en aquell moment al club. La policia, en arribar, el va detenir i l'ha posat sota custodia.

"Mentre el sospitós estava dins del club, almenys dues persones heroiques el van confrontar, van barallar amb ell i van poder evitar que continués amb la matança", ha detallat Vásquez durant la seva intervenció pública aquest diumenge. És a dir, l'assaltant va entrar al club i immediatament va començar a disparar als assistents. Molts dels ferits van ser traslladats en vehicles privats a diversos hospitals de la zona. 

Club Q Colorado
Club Q Colorado

La policia de Colorado Springs ha trobat al menys dues armes de foc al lloc dels fets. Anderson Lee Aldrich va utilitzar, presumptament, un rifle llarg durant el tiroteig, per la qual cosa els agents investiguen en aquests moment si va haver-hi terceres persones implicades que el van ajudar durant l'atemptat. El Club Q ha expressat la seva commoció al seu compte de Facebook, on ha titllat "d'atac sense sentit a la nostra comunitat" el tràgic succés ocorregut aquest dissabte gairebé a mitja nit.

Ara per ara, es desconeixen les motivacions d'Anderson Lee Aldrich per cometre aquest atroç tiroteig en un local d'oci nocturn LGTBIQ. Però, més enllà d'això, sorprèn la falta de reacció del president dels Estats Units, Joe Biden, que encara no ha fet cap comunicat públic ni en xarxes socials. Contrasta, així, amb l'expresident i també demòcrata, Barack Obama, que va qualificar l'atac de Florida de 2016, similar al de Colorado, com "un acte de terror i un acte d'odi".