La Policia Nacional ha pogut evitar un nou crim masclista, aquesta vegada a València. Un noi de 22 anys ha intentat posar fi a la vida de la seva nòvia fent explotar casa seva. Els fets van tenir lloc el passat 23 de febrer, cap a les quatre de la tarda, quan la parella va tenir una forta discussió al domicili que compatien al districte de Patraix. Els veïns, en sentir els forts crits i els cops, van alertar al 091 i diverses patrulles es van desplaçar fins a l'edifici. Només accedir pel portal, els policies van detectar una forta olor de gas i van sentir com una dona demanava ajuda al segon pis. Van aconseguir identificar el pis concret on estaven tenint lloc els fets i van haver d'enderrocar la porta perquè ningú els obria.

Un cop van poder accedir-hi, es van trobar de front amb un noi que estava agafant pel cap una dona, a qui apropava la cara a dues bombones de gas butà que tenien les mànigues tallades i estaven obertes. El jove les intentava fer esclatar i posar fi a la vida de tots dos, però l'encenedor que estava fent servir no funcionava gaire bé i amb prou feines sortia una espurna. Els agents li van demanar que el llancés lluny de les bombones, però davant la seva negativa, es van abalançar sobre ell i el van reduir. Posteriorment, van tancar les bombones de butà i van protegir a la noia, que presentava diversos talls al cos. El ganivet amb el qual se'ls hauria provocat l'agressor, es va trobar trencat al passadís.

Segons la noia va explicar als agents de la Policia Nacional, moments abans que arribessin, la seva parella li havia exigit el seu telèfon mòbil després d'enviar-li un missatge a un amic demanant-li ajuda i explicant-li que l'estaven maltractant. Ella s'hi va negar, i el noi va agafar un ganivet de la cuina, la va amenaçar i li va provocar diversos talls. A més, li va donar diversos cops de puny. Posteriorment, va tancar totes les finestres, va agafar les dues bombones de butà de la cuina, les va treure al passadís i les va intentar fer esclatar per matar-la. Va ser en aquests moments quan la policia va arribar i va poder evitar la tragèdia.

L'agressor va fugir i el van enxampar en un robatori a Saragossa

Tot semblava que acabaria aquí amb la seva detenció, però el noi va poder desfer-se dels agents que el tenien retingut i va fugir saltant per la finestra i lliscant per uns cables. Es va muntar un operatiu de cerca per la zona dels voltants, però no el van poder localitzar. No va ser fins a l'endemà quan l'agressor, de nacionalitat tunisiana, va ser detingut a Saragossa, on el van enxampar intentant robar amb violència un ciclomotor. Està acusat d'un delicte de maltractament en l'àmbit familiar i d'un intent d'homicidi, així com de robatori amb violència i lesions. El jutge ha decretat una ordre d'allunyament cap a la seva parella.