Un home ha estat detingut com a presumpte autor d'un homicidi en grau de temptativa després de ser enxampat amagat dins l'armari de la seva exparella, a qui estava esperant que tornés de la feina per assassinar-la. Els fets van tenir lloc el passat 8 de febrer en un pis de Vecindario, a les Illes Canàries. Una veïna de l'edifici va alertar la Guàrdia Civil perquè va veure que havien forçat la porta d'un dels habitatges i sentia sorolls a l'interior, però li semblava que la dona que hi vivia estava treballant. En comprovar de qui era l'habitatge, van comprovar que pertanyia a una víctima de violència de gènere i ràpidament van enviar-hi una patrulla per protegir-la.

L'home s'havia amagat dins l'armari de la seva parella per matar-la

En arribar, els agents van comprovar que la porta era oberta i van entrar al pis. Van inspeccionar totes les habitacions i semblava que no hi havia ningú, fins que a l'armari d'una de les habitacions van trobar un home amagat que portava posats uns guants de làtex. En identificar-lo, van comprovar que era l'agressor de la dona i que sobre ell pesava una ordre d'allunyament per una denúncia prèvia en què l'havia amenaçat amb una arma blanca. Per aquest motiu, va ser detingut. L'home duia a sobre una cinta americana, un encenedor i havia deixat unes tisores col·locades estratègicament sobre la tauleta de nit. En registrar el domicili, van trobar les eines que havia fet servir per forçar la porta. A més, hi havia un got amb alcohol i l'arrestat els va explicar que s'havia fet dos combinats mentre esperava.

Els agents van avisar a la dona i la van esperar a l'habitatge. En arribar, la víctima els va explicar que després de denunciar-lo li havia estat enviant missatges dient que "avui s'acaba tot". L'home va ser traslladat a dependències policials, on va confessar als policies que la seva intenció era matar la seva exparella. De fet, encara als calabossos, segons ha detallat Las Províncias, va seguir cridant que mataria la dona  quan el deixessin lliure i que no l'importava entrar a presó i passar-se 20 anys entre reixes per matar-la. "De la presó se surt, però del cementiri no", va arribar a dir.