Els Mossos d’Esquadra han detingut l’infermer de 33 anys que el passat dimecres havia estat denunciat per una pacient ingressada a l’Hospital Plató de Barcelona per una agressió sexual. Segons fonts policials, la detenció s’ha produït l’endemà de la denúncia, i es preveu que passi a disposició judicial aquest dissabte. A hores d’ara la investigació continua oberta per esclarir tots els detalls del crim.

Des de l’hospital li van apartar immediatament

Aquest dimecres 21 de desembre una pacient de 77 anys va denunciar que un dels treballadors de l'hospital havia abusat d'ella quan es trobava ingressada. Tan bon punt es va tenir constància del succeït, des de l'Hospital Plató, adscrit al Clínic de Barcelona, van activar un protocol intern i l'infermer va ser apartat de manera cautelar i temporal fins que els Mossos aclarissin els fets.

Durant aquests dies la policia catalana ha estat prenent declaració a tots els companys que treballaven amb el detingut, i la direcció de l’hospital havia iniciat una investigació paral·lela dels expedientes disciplinaris de l’acusat. “Estem en contacte i a disposició de l’entorn de la persona afectada”, van assegurar en un comunicat. Per altra banda, s’ha activat el codi de violència sexual per poder atendre a la víctima. 

Detinguts els violadors en sèrie de Castelldefels 

Els Mossos van detenir el passat 19 de desembre cinc homes acusats d’haver agredit sexualment a diverses noies durant la pandèmia al Baix Llobregat. Segons les investigacions policials, es tracta d’un grup organitzat que havia actuat en repetides ocasions seguint el mateix modus operandi. Així, un dels violadors captava a les víctimes a través d’aplicacions de cites i les emborratxava perquè els seus còmplices, aprofitant l’estat d’indefensió de les noies, “les sotmetessin a pràctiques sexuals no consentides”. De moment, només s'han identificat tres víctimes tot i que no se descarta que hi hagi més.