Els Mossos d’Esquadra han pogut identificar en poques hores l’autor, presumpte, de la ganivetada mortal d’aquest cap de setmana, el dia de Sant Jordi, al barri de Llefià de Badalona. Diumenge al migdia una baralla entre dues persones va acabar amb un jove de 25 anys, marroquí, mort amb una ganivetada al coll. Les tasques d’investigació del grup d’homicidis de la Regió Policial Metropolitana Nord va poder identificar l’home que creien que era l’autor gràcies als testimonis i amics de la víctima. Aquest dilluns al vespre, poc més de 24 hores després del crim, un dispositiu policial va permetre poder-lo localitzar i detenir. Segons la policia, és el presumpte autor de la ganivetada mortal i d’aquest segon homicidi del cap de setmana a Catalunya, els dos amb arma blanca. 

Mort durant una discussió

La víctima presentava una ferida d'arma blanca al coll, que li hauria provocat la mort en pocs minuts per la gran quantitat de sang que ha perdut. Tot sembla indicar que era una de les dues persones que estava discutint quan han rebut l'avís i que l'altra persona l'hauria atacat i, posteriorment, hauria fugit del lloc. 

En un primer moment, es va poder identificar la víctima i les gestions dels investigadors van permetre poder localitzar l’autor, que, segons fonts de la policia catalana, té la mateixa nacionalitat que la víctima. Aquesta nit l’ha passat a la comissaria de Badalona i està previst que aquest dimarts o demà dimecres passi a disposició del jutge, que haurà d’aclarir si l’acusa d’un homicidi o d’un assassinat. 

Augment d'agressions amb arma blanca a Catalunya

El detingut, presumptament, va atacar l’altre home amb una arma blanca. Els Mossos d’Esquadra no amaguen la seva preocupació per l’increment d’incidents amb arma blanca a Catalunya, que molts cops, com aquest cap de setmana, acaben amb morts. La majoria d'incidents són entre persones amb antecedents que potser abans la baralla l’haurien fet a cops de puny, però l'escalada de tensió, que incrementa la presència d’armes blanques al carrer, fa que els enfrontaments ara acabin amb l’ús d’aquest tipus d’armes, que poden ser letals.

El crim de Badalona és el segon apunyalament mortal que els Mossos d'Esquadra investiguen d’aquest cap de setmana. Un home de nacionalitat albanesa va aparèixer mort a l'hospital Josep Trueta de Girona diumenge a primera hora del matí. Un compatriota seu el va abandonar pensant que era viu. Els Mossos relacionen el crim de Girona amb el tràfic de marihuana, tot i que encara no s’han pogut aclarir els fets i, a diferència de Badalona, encara no hi ha detinguts.