La Policia Nacional ha detingut un home a Sant Joan d’Alacant que es trobava a la llista dels fugitius més buscats d’Espanya. Havia fugit després de rebre la sentència que el condemnava a presó per haver abusat sexualment de la seva filla quan tenia 5 anys. La detenció va ser de gran dificultat, ja que l’individu havia intentat canviar completament d’aparença per evitar que el poguessin reconèixer. L’home s’havia deixat barba, el cabell llarg, utilitzava lents de contacte de color, s’havia fet nous tatuatges per tapar els que ja tenia i utilitzava plantilles a les sabates per simular que era més alt.

26 detencions de fugitius per agressions sexuals en els últims sis mesos

El detingut a Sant Joan d’Alacant és un dels 26 fugitius buscats per agressions sexuals a dones i nenes a Espanya i l’estranger que s’han detingut en els últims sis mesos. La meitat d’aquests, 13, han estat arrestats en diferents punts del territori espanyol, mentre l’altra meitat han estat detinguts a diferents països com l’Uruguai, Paraguai, Colòmbia, Perú, el Regne Unit, Països Baixos, Alemanya o Romania. Aquestes detencions s’han produït fruit de l’operació Violeta, que tenia per objectiu cercar, localitzar i detenir aquells fugitius reclamats per delictes sexuals de gravetat, com les agressions sexuals o els abusos a menors.

El passat mes de maig, la Policia Nacional va fer un filtratge basant-se en la gravetat dels delictes comesos per establir dues línies de treball, una pels fugitius nacionals i una altra per als estrangers. Es van estudiar el perfil dels agressors, la seva família i qualsevol indici que indiqués si es podien amagar a Espanya o si haurien marxat a un altre país. De la mateixa manera, es va fer la cerca dels fugitius estrangers que se sospitava que s’amagaven en territori espanyol. Al llarg de sis mesos es va procedir a la detenció de 26 fugitius acusats de violacions, abusos sexuals, pederàstia o tràfic de persones amb la finalitat d’explotació sexual. Entre els arrestats hi ha un home que va violar una dona a La Rioja l’any 2008 i que ha estat localitzat als Països Baixos.