La Policia Nacional ha detingut un empresari d'una fàbrica de reparació de palets de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) i a l'encarregat de l'empresa, d'origen senegalès, acusats de tenir en condicions de semiesclavitud set immigrants senegalesos. Les víctimes treballaven 12 hores per 30 euros si treballaven de dilluns a dissabte i si eren onze dies al mes la paga disminuïa a 0,58 cèntims per cada 60 minuts treballats. A més, cap estava donat d'alta a la Seguretat Social, segons ha informat El Periódico.

L'operació policial es va dur a terme el passat mes d'agost pels agents del Grup 3 de la Unitat de Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental (UCRIF) de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres d'Alacant. Els agents de la Policia Nacional van detenir els dos individus acusats de delictes contra el dret dels treballadors i amenaces. La investigació es va iniciar un mes abans quan un treballador va presentar una denúncia i els agents de la UCRIF van decidir vigilar els moviments de l'empresa, situada al polígon del Canastell.

Jornades laborals infinites i un sou pèssim

Gràcies a les vigilàncies, els agents van descobrir que l'empresari es traslladava amb una furgoneta de l'empresa en un mateix punt per recollir diverses persones d'origen africà i les portava a la nau. Un cop allí, treballaven fins a les set de la tarda, mentre que els dissabtes, la jornada laboral s'allargava fins a les 00:30 de la nit, segons la Policia. Els investigadors de la UCRIF van comprovar que els fets denunciats eren certs i que, a més, els treballadors no estaven donats d'alta a la Seguretat Social i realitzaven torns de 12 hores seguides.

A banda del terrorífic horari laboral, els treballadors cobraven un sou molt baix. Aquells que treballaven cada dia rebien entre 600 i 700 euros al mes, uns 2,5 euros l'hora, mentre que els immigrants que treballaven onze dies al mes també en jornades de 12 hores guanyaven una misèria: 0,58 cèntims l'hora.

L'empresari castigava els treballadors

Per si no n'hi havia prou, l'empresari detingut amonestava aquells immigrants que estaven malalts i no podien anar a treballar i els descomptava 25 euros del sou. Si els treballadors es queixaven era pitjor, ja que rebien amenaces per part de l'encarregat.

Un cop la Policia Nacional va aconseguir totes les proves per a poder acusar els dos individus d'explotació, van procedir a la seva detenció. Segons ha informat la Comissaria Provincial, l'encarregat d'origen senegalès reclutava homes del seu país i els amenaçava.