Agents de la Policia Nacional han detingut un home de 33 anys a la ciutat d'Estepona, a Màlaga, sobre el qual pesaven dues ordres de cerca i captura, una de les quals per entrar a presó. Aquesta última era per uns fets ocorreguts l'estiu de 2018, quan va disparar un policia que l'anava a detenir en una actuació per violència masclista. L'agressor va treure una pistola semiautomàtica i li va clavar un tret a l'agent, que va passar a pocs centímetres del cap del policia i que va estar a punt de matar-lo. Afortunadament, només va impactar en un vidre que hi havia darrere seu i que era propietat d'un altre veí.

El fugitiu prenia mesures de seguretat per no ser localitzat

A més de l'ordre de detenció per aquest atemptat contra un agent de policia, el fugitiu també tenia una altra requisitòria judicial per un trencament de condemna per un altre delicte. El fugitiu, amb nombrosos antecedents policials i molt violent, feia molt temps que estava en parador desconegut i havia pres moltes mesures de seguretat perquè no el trobessin, sense pràcticament sortir al carrer i sense deixar-se veure per la gent. Aquest passat dimarts, però, va acabar la seva fugida després que la Policia Nacional el localitzés cap a dos quarts de dues del migdia pels carrers d'Estepona, a les portes de l'edifici on vivia.

En dir-li que s'aturés, l'home va intentar tornar a fugir i evitar la detenció pujant les escales a correcuita. En arribar al tercer pis, va sortir per una finestra i va intentar baixar enganxat a una canonada, tot i que en veure la perillositat de l'acció, va desistir i va tornar a entrar dins l'edifici. Encara es va resistir a la detenció forcejant amb els agents i donant-los diversos cops, fins que va ser reduït, immobilitzat i detingut. El jutge ha decretat el seu ingrés en presó incondicional i sense fiança.