Agents de la Policia Nacional han rescatat tres nenes de 5, 6 i 13 anys, que malvivien en un habitatge de la localitat de Cártama, a Màlaga, entre muntanyes d'escombraries, sense sortir de casa ni tenir contacte amb altres menors i en unes condicions higièniques i saludables pèssimes. El cos policial ha decidit retirar la custòdia als pares, que sembla que podrien patir síndrome de Diògenes, acusats de ser els presumptes autors d'un delicte d'abandonament de menors perquè no complien els seus drets i deures familiars. Les nenes han estat posades a disposició del Servei de Protecció de Menors de Màlaga, que se'n farà càrrec per buscar donar-los una vida millor.

Les nenes malvivien entre escombraries i sense relacionar-se amb altres nens

La Policia Nacional va tenir coneixement de la situació que tenia aquesta família després de rebre un avís el passat 6 de març per part dels serveis socials de l'Ajuntament de Cártama, que ja estava fent un seguiment dels pares i les nenes, amb els que havien treballat per corregir la dinàmica disfuncional que existia. Les discussions entre els pares eren contínues, la mare semblava tenir alguns problemes mentals, la família tenia limitacions comunicatives i les nenes estaven totalment desateses i abandonades pels seus pares.

El detonant per donar l'avís al cos policial perquè investiguessin va ser un incendi que es va produir el dia anterior. Els agents van comprovar que l'interior de l'immoble estava ple d'escombraries i deixalles recollides dels contenidors, amb un ambient inhabitable i insalubre per a les menors. A més, van poder comprovar que les nenes no sortien mai al carrer i estaven aïllades socialment sense tenir contacte amb altres nens de la seva edat. Així doncs, van determinar que estaven en una situació de risc greu, es va retirar la custòdia als pares i se les va posar a disposició del Servei de Protecció de Menors de Màlaga.