Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Mijas, Màlaga, un dels fugitius més buscats d'Europa després que hagués estat condemnat a presó per haver apunyalat tres persones a Dinamarca. L'home és un moter de la banda Satudarah, una de les més perilloses i coneguda internacionalment per la seva activitat violenta i delictiva. Fundada durant els anys 90 als Països Baixos, està vinculada al tràfic de drogues i d'armes, entre altres delictes. A Alemanya ha estat prohibida per la seva activitat criminal, mentre a Espanya els cossos policials la vigilen molt de prop.

L'home havia fugit del seu país després d'apunyalar tres persones

El març de 2018, tres membres de Satudarah van anar a una discoteca de la localitat de Herning, a Dinamarca. Durant una baralla, van apunyalar tres persones deixant-les greument ferides. Una d'elles va entrar en coma i va estar un temps debatent-se entre la vida i la mort, però finalment va aconseguir sobreviure. Els agressors, que comptaven amb antecedents per delictes de lesions, robatoris i tinença d'armes, van ser detinguts i jutjats l'any 2019. El tribunal els va condemnar a sis anys de presó, però un dels membres va fugir abans de poder complir la condemna.

Des d'aleshores, el seu parador era desconegut i les autoritats de Dinamarca i la Interpol portaven intentant localitzar-lo sense èxit perquè complís la pena acordada. Finalment, segons ha avançat Diario Sur, el passat dilluns va poder ser detingut a la localitat malaguenya de Mijas per agents de la Guàrdia Civil després d'identificar-lo i comprovar que tenia pendent una ordre d'extradició. Es desconeix si el moter portava amagat en aquest municipi de la Costa del Sol des que va començar la seva fugida o si anteriorment s'havia estat amagant en altres llocs.