La Policia Nacional ha detingut un home de 40 anys acusat de calar foc a la casa d’un sergent de la Guàrdia Civil a Baza, Granada, sense que s’hagués de lamentar cap afectació personal. El presumpte autor, amb nombrosos antecedents penals, està investigat per un delicte d’incendi amb risc per a les persones. La Policia Nacional manté la investigació oberta i en els pròxims dies facilitarà més informació.

Llença un còctel Molotov contra la casa del sergent de la Guàrdia Civil

Els fets pels quals s’acusa el detingut van tenir lloc el passat dilluns, 26 de desembre, al voltant de les dues de la matinada. El presumpte autor va llençar un còctel Molotov contra el domicili d’un sergent de la Guàrdia Civil de Trànsit de Baza, Granada, fent que es provoqués un incendi. En aquell moment, l’agent de la benemèrita i la seva família estava dormint a l’interior de l’habitatge.

L’artefacte explosiu va caure a la terrassa provocant alguns danys materials, però no es va arribar a propagar gaire més enllà del balcó i no es van lamentar danys personals. Els veïns del bloc de pisos van ser desallotjats davant el perill de les flames, que van poder ser apagades ràpidament i sense que provoquessin molts més desperfectes. Tot i que s’ha detingut una persona com el presumpte autor, des de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils van apuntar des del principi que podrien ser diverses persones les que haurien provocat l’incendi.

Missatge de suport per al guàrdia civil afectat

La delegada de Desenvolupament Educatiu de la Junta d’Andalusia a Granada, María José Martín, també veïna de Baza, ha condemnat l’atac i ha demanat “tot el pes de la llei per als autors” i ha traslladat el seu suport al sergent i la seva família. Per la seva banda, l’alcalde de Baza, Manuel Gavilán, també ha condemnat el succés i ha expressat el seu desig perquè es resolgui ràpidament, emfatitzant que es tracta d’un cas aïllat i que el seu municipi és molt segur.