La Policia Nacional de Jaén ha desmantellat un grup que operava des d'Espanya i la República Dominicana en la realització d'estafes "amoroses". Un detingut a Barcelona i un a Marbella. La denúncia d'una víctima -a qui van robar fins a 16.000 euros- ha estat el que ha destapat el frau.

Estafes amoroses: de Barcelona a la República Dominicana

L'operació policial, anomenada "LOV3", s'ha saldat amb la detenció de dues persones, una a Barcelona i una altra a Marbella, encarregats de canalitzar els diners estafats. A més, s'han identificat unes altres cinc persones a la República Dominicana, inclosa una persona que, a través de les xarxes socials, es va guanyar la confiança de la víctima denunciant, encarregant-se de rebre els diners que procedien d'Espanya.

Policia Nacional / Europa Press

Estafes amoroses: de Barcelona a República Dominicana / Europa Press

La víctima es va encarinyar d'una home de la República Dominicana. Parlaven per una aplicació d'Internet i van començar una relació amistosa sentimental. Una vegada consolidada l'esmentada relació, la víctima va començar a rebre trucades de diferents persones fent-se passar per funcionaris policials i presumptes advocats de la República Dominicana.

En les trucades, els delinqüents sol·licitaven a la víctima diverses quantitats econòmiques per poder alliberar la persona amb la qual havia entaulat la seva relació, ja que es trobava privada de llibertat per la comissió de diferents fets delictius comesos al seu país.

A fi d'ajudar el seu "amic", la víctima va realitzar diferents transaccions per un total de 16.000 euros.

Estafa de manual

Aquest tipus d'estafa es coneix com a "Romance Scam". Els presumptes autors creen falsos perfils en aplicacions de cites i xarxes socials i es comuniquen directament amb la víctima.

A fi de guanyar-se la confiança d'aquesta l'estafador manté variades i contínues converses -és encantador/ara-, fins que s'inventen que el mateix es troba privat de llibertat o segrestat i demanen ajut econòmic per al seu alliberament i poder per fi reunir-se i culminar el seu amor.