Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest diumenge a Barcelona el famós empresari Pierre Conrad Dadak (París, 1976) després de ser identificat per una patrulla a la zona de Ciutat Vella, al centre de la capital de Catalunya. 

De nacionalitat francesa i polonesa, Conrad Dadak, està acusat de ser un traficant d’armes internacional que ha servit, com a senyor de la guerra, a diverses dictadures africanes com a proveïdor il·legal d’armes. Altres investigacions internacionals, però, l’acusen només de ser un estafador hàbil per enredar països en conflicte per lucrar-se.

Acusat de tràfic d’armes

L’home té antecedents per haver participat en la venda internacional d’armes de guerra però va ser arrestat ahir a Barcelona després que s'hagués saltat una alerta vermella. Tot i que els Mossos d’Esquadra no han confirmat oficialment la detenció, fonts no oficials de la policia catalana han explicat que una patrulla va interceptar Conrad Dadak i que ha passat la nit als calabossos de la comissaria de les Corts.

Conrad Dadak tenia dues ordres de detenció en el moment de ser identificat, segons ha pogut saber ElCaso.cat

Una de les ordres de detenció l’havia dictat el jutjat d’Instrucció número 5 de Marbella, per un presumpte delicte d’estafa. Paral·lelament, el Jutjat Central d’Instrucció 1 de l’Audiència Nacional també el tenia en cerca i captura per un presumpte delicte de blanqueig de capital. D’aquesta última ordre de detenció s’haurà de veure si l’Audiència Nacional n’acceptarà també una ordre d’extradició que reclamen des d’Alemanya, també per aquest delicte de blanqueig de capitals. 

Pendent de Marbella i de Madrid

Després de ser arrestat aquest diumenge, ara Pierre Conrad Dadak serà posat a disposició del jutge de guàrdia, que comunicarà la detenció al jutjat de Marbella que l’estava buscant i també a l’Audiència Nacional. Pot ser que sigui traslladat a Madrid per tal de ser entregat a l’AN o que declari per videoconferència i sigui ingressat a una presó de Barcelona durant els tràmits de la possible extradició. 

Es desconeix què feia o quines intencions tenia a Barcelona aquest home de la guerra conegut internacionalment per la seva presmpte col·laboració amb règims i dictadures.

Investigat per tràfic d’armes, blanqueig de capitals i estafes de tota mena

Des de 2012 aquest empresari francopolones està sota la vigilància de les forces de seguretat de l’Estat, l’any 2011 va arribar a Eivissa. L’any 2016 van detenir l’excèntric multimilionari a la seva residència de luxe d’Eivissa. 

Dadak 001

Dadak, en una imatge en un vol, acompanyat de diverses dones / ElCaso.cat

Durant 30 minuts els GEO van haver d’enfrontar-se als escortes de Dadak, mentre ell s’amagava a l’habitació del pànic de la seva residència, per evitar ser arrestat. Finalment, va caure i va ingressar a presó, acusat, entre altres coses, d’haver traficat amb 200.000 armes com AK47 i tancs amb Sudan del Sud. Dadak també va ser acusat de tenir contactes amb la màfia italiana i el clan Barressi. La vida que portava Pierre Conrad Dadak a Eivissa pivotava entre el luxe, les dones, els vicis i la violència.

‘Senyor de la guerra’ o estafador?

Els seus negocis, alguns cops plens de mentides i estafes, van posar-lo sota el radar d’agències policials de tot el món. A França, Polònia, els Estats Units, Bèlgica, Alemanya, Suïssa i Espanya l’estaven investigant, alguns el consideren un traficant d’armes, un senyor de la guerra, altres, un estafador que s’aprofitava dels conflictes bèl·lics a l’Àfrica per fer-se ric. La fortuna que havia amassat era gegant. En l’assalt a casa seva, a Eivissa, la policia va confiscar més de deu vehicles d’alta gamma com Bentleys, Ferraris i un Lamborghini.

Després d’estar més d’un any i mig a la presó va ser posat en llibertat amb càrrecs. L’any 2018 va tornar a ser detingut a Eivissa, després de rebre una ordre internacional de detenció, tot i que va ser deixat també en llibertat amb càrrecs al cap de poques hores. Fins aquest diumenge, que va ser identificat i detingut de nou pels Mossos d’Esquadra a la zona de Ciutat Vella de la capital de Catalunya. Ara caldrà veure què decideix la justícia espanyola sobre aquest presumpte traficant d’armes (o estafador).

ACTUALITZACIÓ: L'home ha quedat en llibertat després de ser entregat al jutge, que s'ha posat en contacte amb el jutjat de Marbella que tenia oberta una ordre de detenció. L'autoritat judicial també ha comunicat a l'home que l'Audiència Nacional l'estava buscant per saber quin era el seu domicili, després de notificar-lo, també ha quedat en llibertat i sense efecte, de moment, la recerca per part de l'AN. Abans de la una del migdia ha sortit de la Ciutat de la Justícia. Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir què feia l'home a la ciutat de Barcelona.