La Policia Nacional ha trobat a Barcelona, amagat de la justícia de Romania, a Alin Rotaru, un home nascut l’any 1986, molt conegut al seu país per haver-se convertit en un venedor de marihuana i també, amb els diners que va guanyar, haver obert una plataforma televisiva per internet que piratejava emissions esportives i que va causar grans pèrdues a les cadenes de televisió de Romania i d’altres països de la zona. Des de 2021, segons la documentació localitzada, estava a Espanya, on amb documentació falsificada, havia pogut regularitzar la seva situació administrativa.

Buscat per doble agressió sexual

Ara, però, estava buscat per un agressió sexual a dues noies, les dues menors d’edat, que va segrestar durant hores en un apartament de Bucarest per tal que mantinguessin relacions sexuals entre elles, mentre les apuntava amb una pistola. Els fets que van motivar aquesta petició de detenció i entrega a Romania van tenir lloc, suposadament, el mes de juliol del 2013 quan Alin Rotaru va retenir les dues víctimes al seu apartament i les va obligar a mantenir relacions sexuals entre elles.

No és el primer cop que aquest home que ara estava amagat a Catalunya tenia problemes amb la justícia. L’any 2009 ja va ser condemnat per tràfic de drogues per la venda de marihuana a cinc anys i quatre mesos de presó, però va aconseguir escapar de la policia, i fins ara. Ara haurà de respondre d’aquella condemna i també d’aquesta investigació per segrest i agressió sexual. Alin Rotaru, però, ja era conegut pels seus negocis al marge de la llei. Va posar en marxa una cadena de botigues que venia drogues i també, després, amb els beneficis, va activar una televisió per internet, Spice TV, que emetia continguts pirates.

A Espanya des de 2021 amb documentació falsa

En el moment de ser arrestat a Barcelona, els agents de la Policia Nacional que s’encarreguen de buscar i caçar fugitius a casa nostra, li van retenir tots els documents d'identitat, els quals acreditaven que el reclamat havia utilitzat una identitat falsa des del 2021, de la qual va fer ús per quedar-se al nostre país i “regularitzar” la situació administrativa. No va ser fàcil, però les investigacions i els seguiments dels investigadors va permetre poder-lo arribar a detenir a Barcelona el conegut allà com el “Regele etnobotanicelor”, el “el Rei de l'etnobotànica”.