La Policia Local de Roda de Berà ha detingut un veí del municipi de 57 anys com el presumpte autor d’un tiroteig que es va produir a la localitat el passat diumenge. Un ciutadà es va comunicar amb una patrulla per explicar-los que havia rebut diversos trets fallits des d’un vehicle. L’home no va saber precisar cap dada sobre el vehicle i tampoc sobre la persona que l’havia disparat. Finalment, no va voler presentar cap denúncia.

Els agents de la policia municipal van decidir obrir una investigació sobre el presumpte tiroteig. Arran de l’horari de la comunicació i altres indicis, van comprovar les càmeres de videovigilància que hi ha al municipi i van aconseguir identificar un vehicle que semblava que era el que havia disparat els trets. Els policies van introduir la matrícula del cotxe sospitós al sistema.

Durant gairebé una setmana, les càmeres de videovigilància no l'han registrat en cap de les entrades de Roda de Berà, fins que aquest dissabte, a primera hora del matí, els lectors de matrícules l’han captat i han saltat les alarmes. Ràpidament, s’han activat dues patrulles de la Policia Local i l’han interceptat. El conductor ha estat identificat i en l’escorcoll del vehicle han trobat una pistola semiautomàtica de calibre 380 amb munició i preparada per disparar. L’home ha estat detingut i posat a disposició dels Mossos d’Esquadra. Està acusat de tinença il·lícita i possessió d’armes i explosius.

Prop d’una trentena de càmeres de videovigilància a Roda de Berà

En els darrers anys, la Policia Local de Roda de Berà està vivint un procés de modernització amb la instal·lació de càmeres de videovigilància i lectors de matrícules a les entrades i sortides del municipi. Actualment, hi ha 27 càmeres de seguretat i 26 lectors de matrícula ubicats en les entrades i sortides de la localitat i punts estratègics o més conflictius. En diferents ocasions, han servit als policies municipals i als Mossos d’Esquadra per detenir delinqüents o trobar persones desaparegudes.