La Policia Nacional ha detingut el company de pis del raper Parce Lean, el noi de 29 anys d'origen colombià que va morir després de rebre diverses ganivetades el passat dimarts en un pis del districte de la Latina de Madrid. Els fets van tenir lloc a dos quarts de quatre de la tarda quan els veïns d'un edifici del carrer Cerro Bermejo van alertar els serveis d'emergències perquè sentien crits i cops que venien d'un dels habitatges. 

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses patrulles de la Policia Nacional i efectius sanitaris del Summa, que encara van trobar la víctima viva i conscient. Abans de poder-lo portar cap a l'ambulància, però, va perdre el coneixement i va entrar en aturada cardiorespiratòria. Malgrat els intents dels sanitaris per reanimar-lo durant mitja hora, el noi va acabar morint. El Grup VI d'Homicidis de la Policia Nacional de Madrid es va fer càrrec de la investigació per tal de trobar l'autor del crim, que va ser vist pels veïns quan fugia encaputxat.

L'assassí es va amagar a casa de la seva mare

Des d'un primer moment es va descartar la possibilitat que es tractés d'un enfrontament entre bandes llatines, i la principal hipòtesi dels investigadors era que víctima i assassí es coneixien i que podria tractar-se d'una venjança. En tenir coneixement de l'entorn del raper, van descobrir que compartia pis amb un noi de 22 anys de qui precisament no se sabia res des que s'havia comès el crim. Els investigadors creuen que va ser ell qui va posar fi a la vida de Parce Lean.

Es va muntar un dispositiu per trobar-lo i, finalment, se'l va poder localitzar i detenir a casa de la seva mare. La detenció no va ser gens senzilla, ja que el jove va oposar resistència i va agredir un dels policies. Per aquest motiu, a més del delicte d'assassinat, també se l'acusa per atemptat contra els agents de l'autoritat. També per un de trencament de mesura cautelar, ja que tenia una ordre d'allunyament imposada sobre la seva mare. En registrar-lo, li van trobar a sobre un ganivet, el qual s'investiga per saber si podria ser l'arma del crim.