La Policia Nacional i la Policia de l'Argentina han aconseguit detenir al país llatinoamericà el presumpte assassí de 'Grindr', xarxa de cites homosexual, que va matar el febrer de 2018 a un home de 35 anys a Carabanchel assestant-li entre 40 i 50 punyalades. Es va donar a la fuga al seu país natal i, després de més de tres anys, Julián Ovejero, presumpte homicida, ha estat arrestat.

Assassinat després de mantenir relacions sexuals

Feia ja tres anys que la justícia espanyola reclamava a Ovejero per l'assassinat de Najuzaith Zahell Díaz, un enginyer informàtic i artista porto-riqueny de 34 anys. El febrer de 2018, després de diversos dies sense saber de Najuzaith, que vivia al barri madrileny de Carabanchel, un amic seu va anar a casa seva per comprovar que estava bé. Va forçar la porta per accedir a la casa i va trobar el jove mort al llit, de cap per avall i ple de sang.

Naju, com l'anomenava el seu cercle proper, va ser assassinat després d'haver mantingut relacions sexuals. El seu cos tenia entre 40 i 50 punyalades, una d'elles letal a l'altura del coll.

Grindr cites|citacions app / Flickr

Grindr cites app / Flickr

Els agents van analitzar l'entorn social de la víctima, que era molt actiu a causa de l'ús de les xarxes socials. Gràcies a la inspecció dels seus dispositius mòbils van comprovar que la nit del 22 de febrer havia quedat amb un altre home, a través de l'aplicació de cites homosexuals 'Grindr'.

Les càmeres de seguretat de l'edifici, que van ser revisades pels investigadors, van centrar les indagacions en un sospitós. El rostre d'aquest home figurava com a amic a les xarxes socials del mort i els agents van aconseguir identificar-lo: Julián Ovejero.

El presumpte homicida era un jove argentí, de 26 anys, que residía a Madrid estudiant interpretació.

Fuga amb avió fins a l'Argentina

Abans de poder arrestar-lo, Ovejero es va escapar amb avió fins al Perú i d'allà es va traslladar a l'Argentina, on ha estat ocult durant més de tres anys amb una ordre de detenció internacional.

Els investigadors han analitzat recentment els seus perfils en xarxes socials i el dels seus familiars. Així van aconseguir localitzar-lo en un petit poble, La Bombilla, a San Miguel de Tucúman, allotjat en una vella propietat de la seva família. Allà va ajuntar-se amb una nova parella.

Per les fotos que la seva parella compartia en els seus perfils socials, els agents van comprovar que l'acusat podria freqüentar una cafeteria d'aquesta localitat i la informació es va aportar a la Policia argentina, que va detenir ahir a la nit el presumpte assassí.

Els investigadors van recollir l'ADN al domicili del detingut i el van comparar amb les restes aparegudes a l'escenari del crim de Carabanchel. El resultat va ser positiu.