El cas que va avançar el mes de febrer ElCaso.cat s'ha resolt. En una casa de Moià es van trobar més de 1.300 quilos d'haixix i quilos de marihuana, una droga, la primera, que just acabava d'haver-se desembarcat a Catalunya i que formava part dels molts quilos que, suposadament, una organització criminal amb base a Manlleu, a Osona, havien entrat a casa nostra. Ara, tal com va ha avançat Ser Catalunya, s'ha pogut saber que la detinguda en aquella operació del febrer va ser Ouafae Marsi, la dona que, sota el sobrenom de Wafa Marsi, havia estat en contacte amb els terroristes de Ripoll abans del 17-A com a mediadora social i que els darrers anys s'ha dedicat a donar lliçons sobre integració arran de l'aparició d'Aliança Catalana, el partit que lidera l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, i que és molt dur contra la immigració. 

Tal com va avançar ElCaso.cat en el seu moment, a la casa de Moià, en un xalet del carrer de Joaquim Sala, que tenia la detinguda llogada, es van trobar 66 quilos de marihuana i 1.300 quilos d’haixix. Va ser gràcies a la trucada d'uns veïns que els Mossos van anar fins al lloc, pensant que estaven robant. Quan van arribar-hi, la dona va dir que no havia passat res, i va deixar entrar els agents a casa, que van trobar la droga en aquell magatzem improvisat. A més, segons han explicat fonts de la investigació, que lidera la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), en aquella casa també es va trobar una arma curta i una arma de guerra.

Sota la lupa dels investigadors dels Mossos

En aquell moment Ouafae Marsi va ser arrestada. Ja estava sota la lupa d'unitats centrals de la DIC contra el narcotràfic, però va quedar en llibertat. Aquest dimarts, a primera hora del matí, els Mossos d'Esquadra van desplegar un operatiu policial en diversos punts de Catalunya, amb epicentre a Manlleu, on va ser detinguda un altre cop aquesta dona, de menys de 40 anys, per la seva suposada relació amb aquest grup criminal que es dedica al narcotràfic d'haixix del Marroc a Catalunya. 

La dona, que ja tenia antecedents, haurà de ser entregada al jutjat que ha portat tota aquesta investigació, que fa mesos que dura i que ara s'ha pogut explotar. Dimarts es van fer més de trenta detinguts, també ella, i la policia no l'ha donat encara per tancada. Com a la resta dels detinguts, a la mediadora se l'acusa d'organització criminal i també de diversos delictes contra la salut pública.

Ella, a través del seu advocat, assegura que és innocent i que a la casa de Moià només hi descansava, i que no sap d'on havia sortit la droga. Entre els detinguts hi ha també familiars d'aquesta dona marroquina que viu a cavall d'Osona, el Moianès i el Ripollès. Els detinguts aquest dimarts a Manlleu estan acusats d'entrar grans quantitats de droga des del Marroc a Catalunya, que després es movia, des de diversos punts, cap a Europa.