Bones notícies del nadó robat a l’Hospital de Basurto aquesta nit. Segons ha informat la policia basca en un tuit, al voltant de dos quarts de nou del matí s’ha pogut localitzar la criatura en bon estat de salut abandonat al barri de Santutxu. El nadó, que havia nascut dimarts i va ser sostret aquest dimecres al vespre, està bé. L’Ertzaintza manté oberta la investigació per aclarir els fets.

Fonts policials han explicat que el bebè ha estat trobat al rebombori d'un vuitè pis del portal número 26 de la plaça del Carme del barri de Santutxu de la capital biscaïna. Després de la troballa, el personal sanitari ha comprovat en una primera anàlisi que es troba en bé, però ha estat evacuat en ambulància a l'hospital, on s'ha retrobat amb els seus pares.

Detinguda la dona

La presumpta autora dels fets és una dona de mitjana edat, d'un metre i seixanta, complexió obesa i pèl arrissat llarg, recollit en un monyo. La dona ha estat vista per última vegada cap a les onze de la nit, amb el nadó als braços, una samarreta blanca de màniga curta, unes malles amb dibuixos estampats, sabatilles esportives i una bossa negra amb forma de mitja lluna, creuada a manera de bandolera.

 

Segons les primeres investigacions dutes a terme, l'autora dels fets va accedir a l'hospital cap a les nou del vespre i, fent-se passar per personal sanitari, va segrestar un nadó de la planta de Ginecologia fent creure a la mare que havia de fer una prova a la criatura i va fugir del lloc. La policia basca ha fet pública la foto de la dona i també un vídeo de quan la presumpta segrestadora va entrar a l'hospital per intentar localitzar-la. Ara mateix no ha transcendit si la policia l'ha pogut identificar i si s'ha pogut aclarir què va motivar la dona a emportar-se la criatura.

La dona que presumptament va segrestar ahir a la nit un nounat a l'Hospital de Basurto, de Bilbao, ha estat arrestada aquest matí al barri de Zorrotza de la capital biscaïna, ha confirmat el departament basc de Seguretat.