La Policia Nacional ha detingut a Barcelona una dona de 22 anys que durant els darrers mesos ha fet la vida impossible a l’actriu catalana de Gavà Candela Peña. Durant vuit mesos, segons ha explicat la Policia Nacional, l’ara detinguda va publicar i enviar missatges a la dona des de les seves xarxes socials, sobretot Instagram, on barrejava, sense sentit, missatges d’”amor i odi”, d’”admiració i decepció”, arribant fins i tot a amenaçar-la de mort a ella i al seu fill de deu anys. Els milers de missatges que va publicar i enviar a l’actriu catalana van anar pujant de to, amenaçant també de mort el fill de Peña: “Et juro que el mato”. Després de la denúncia presentada per l’actriu, amb 40 pàgines senceres de missatges, captures de pantalla de centenars de publicacions dirigides i missatges rebuts al compte d'una xarxa social on és usuària, la Policia Nacional va iniciar una investigació que va acabar tancant el cercle sobre una noia de 22 anys de Barcelona. 

La noia assetjava la víctima amb missatges que li generaven angoixa i preocupació, no només pel seu contingut sinó per la por de patir algun tipus de dany personal. L’escalada d’atacs van anar pujant de nivell arribant a l'extrem de rebre una foto del seu fill de 10 anys, Román, amb el missatge “Et juro que el mato”. Tots els missatges provenien de perfils falsos creats amb l'única intenció d'assetjar i amenaçar l’actriu Candela Peña. Els investigadors de la Policia Nacional van arribar a detectar una vintena de perfils falsos a Instagram creats per la mateixa persona per atacar a l’actriu.

Complicada investigació per detenir l'assetjadora de Candela Peña

No va ser senzill, però els investigadors van aconseguir situar a la dona, i amb la col·laboració de l’autoritat judicial i també d’Instagram, van obtenir dades dels perfils com el contingut i les dades tècniques associades. Després de la seva anàlisi es va aconseguir identificar a la usuària i presumpta autora dels fets investigats, sent una jove de 22 anys resident a la demarcació de Barcelona.

Candela Pena

Imatge d'alguns dels missatges que va rebre la dona per part de la detinguda a Barcelona / ElCaso.cat

Els atacs via missatge que rebia l’actriu no era l’únic que va fer preocupar als investigadors. Quan van poder saber on vivia l’assetjadora, els policies que van entrar-hi van constatar que la jove detinguda vigilava i controlava els moviments de la víctima i sabia on era i què feia a cada moment. Després de ser entregada al jutge de guàrdia de Martorell, la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Premis i més premis per Candela Peña

María del Pilar Peña Sánchez, més coneguda com a Candela Peña, i famosa a nivell català i espanyol per les seves aparicions a la sèrie Hierro (Movistar+) o la col·laboració al programa La Resistencia de Broncano. Entre d’altres, Peña acumula premis com tres Ondas, dos Gaudí i tres Goya. L’actriu nasqué a Gavà, al Baix Llobregat, l’any 1973 i des de 1994 que es dedica a la interpretació.