Nit de festa moguda aquest dimecres a la discoteca City Hall de Barcelona. La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir un home per agressió sexual després fer tocaments, presumptament, a un grup de noies que estaven a la discoteca. A més, la policia l'acusa d'haver-se fet passar per agent de policia sense ser-ho i escorcollar a les noies després d'obligar-les a sortir de la sala de la rambla de Catalunya. Durant els escorcolls que va fer l'home també va fer més tocaments a les noies. 

Durant aquest incident, també a l'exterior, i per l'avís d'uns testimonis, va aparèixer una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona que va acabar detenint l'home pel delicte d'agressió sexual i també per usurpació de funció pública, per haver-se fet passar per policia, i coaccions. Després de ser detingut, l'home va ser traslladat als Mossos d'Esquadra, que són els que van seguir amb la investigació.

Detinguda la parella, una agent de la Guàrdia Urbana

L’endemà, dijous, els investigadors dels Mossos d’Esquadra van seguir estirant el fil d’aquest incident i van veure que la parella de l’home detingut era agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona i que durant els fets no només no va col·laborar en evitar els tocaments sinó que també va seguir el joc a la seva parella quan es feia passar per policia. 

Els Mossos van sol·licitar a la Guàrdia Urbana de Barcelona la detenció de la seva companya, que va ser detinguda dijous al migdia acusada d’un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, tracte degradant contra les noies que havien estat víctimes dels tocaments de la seva parella i també per usurpació de funció pública en grau de col·laboradora, pel delicte de la seva parella quan es va fer passar per agent de la policia. 

Investigació interna de la Guàrdia Urbana

El cas també està en mans de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que en farà la investigació administrativa quan la investigació judicial hagi esgotat el seu recorregut. Per la seva banda l'Ajuntament de Barcelona, de manera oficial, tot i que ha estat consultat per aquest mitjà, no ha volgut donar més explicacions sobre aquest cas i si de manera cautelar s'ha apartat a la policia del seu càrrec i feina. Avui han passat a disposició judicial els dos, que han quedat en llibertat amb càrrecs.