Agents dels Mossos d'Esquadra han aconseguit resoldre tres robatoris que es van produir a l'Eixample de Barcelona entre els passats mesos de gener i febrer. Fruit dels treballs d'investigació, els agents de la policia catalana van poder determinar que l'autor dels tres atracaments, comesos en dos hotels i una farmàcia de la capital catalana, era la mateixa persona. Es tracta d'un home de 35 anys conegut àmpliament pels diferents cossos policials, ja que té 35 antecedents, la majoria per delictes contra el patrimoni.

Els investigadors dels Mossos van poder establir que el lladre sempre feia servir el mateix 'modus operandi' per cometre els atracaments. L'home assaltava els comerços de forma violenta i feia servir frases amenaçadores i intimidatòries contra els empleats dels establiments per fer-los entrar por i que li facilitessin els diners en efectiu que tenien i amb els quals posteriorment fugia. Un cop identificat l'atracador, els agents van descobrir que l'home a qui volien detenir ja estava a presó, després que el jutge l'hagués enviat a un centre penitenciari per, precisament, cometre altres robatoris similars.

Els lladres multireincidents, un dels grans problemes de Barcelona

En els últims anys, Barcelona s'ha convertit en l'escenari de centenars de robatoris per part de lladres multireincidents. De fet, només l'any 2022, els Mossos d'Esquadra van detenir 283 persones a la capital catalana un total de 2.270 vegades per furts o robatoris. Tot i que és cert que el nombre de lladres ha baixat respecte a anys anteriors, el cert és que els que queden són més actius i cometen més robatoris i amb més violència. De fet, molts d'ells han passat de cometre furts a persones a la via pública amb mètodes com l'estrebada a cometre robatoris amb violència en establiments comercials o habitatges.