Detenen el zelador un celador per abusar i assetjar sexualment una pacient de la unitat de psiquiatria d'un hospital de Sevilla.

Acusat de delictes d'abusos i assetjaments sexuals

La Policia Nacional ha detingut un home de 53 anys a què se li imputen els delictes d'abusos i assetjament sexuals per presumptament aprofitar-se de ser zelador d'un hospital per a sotmetre a una pacient de la unitat de psiquiatria a tocaments en braços i pits per sota de la roba interior quan era traslladada d'una unitat a una altra.

Policía Nacional / Policía Nacional

Detenen el zelador d'un hospital de Sevilla per abusar i assetjar sexualment a una pacient de psiquiatria / Policia Nacional

La ràpida col·laboració de l'hospital facilitant les dades d'identificació del presumpte autor, així com els enregistraments de les càmeres de seguretat van facilitar la seva localització i detenció explica la Policia Nacional.

El zelador li feia tocaments de caràcter sexual

La investigació es va iniciar a través de la denúncia de la víctima en dependències policials, que manifestava haver patit tocaments de caràcter sexual per part d'un zelador de l'hospital en el qual havia estat ingressada de manera voluntària en la unitat de psiquiatria, col·locant-la en una situació de vulnerabilitat.

La jove en presentar dolor al canell, en dues ocasions, des del mòdul de salut mental fins a la unitat de radiologia, pel mateix zelador, el qual aprofitaria els trasllats en ascensor per a fer-li tocaments, quedant la jove en estat de xoc sense saber com reaccionar.

El zelador l'assetja amb més de 140 trucades

La jove va sol·licitar l'alta voluntària per a evitar trobar-se amb el zelador, arribant a rebre més de 140 trucades d'ell. Segons la Policia, va aprofitar que la víctima estava ingressada en la unitat de salut mental perquè no donessin credibilitat al seu relat.

Els agents han pogut constatar que en totes dues ocasions la víctima va ser traslladada en cadira de rodes pel mateix zelador en ascensor, circumstància que aprofitava en trobar-se els dos sols per a realitzar-li els tocaments. També la va portar, a les plantes superiors de l'hospital amb el pretext d'ensenyar-li una habitació climatitzada, que s'accedia a través d'una clau mestra, però que es va fracturar a l'interior del pany, per la qual cosa va reprendre a la jove a la seva unitat de salut mental.

Aquesta clau mestra de la qual disposava el zelador, l'hauria d'haver lliurat quan van acabar les seves funcions com a peó de manteniment i va començar els seus serveis com a zelador. De fet, quan es va trencar la clau va intentar obtenir una altra còpia, no aconseguint-ho, trobant-la així els agents, fracturada, durant la recerca.

La ràpida col·laboració de l'hospital facilitant les dades d'identificació del presumpte autor, així com els enregistraments de les càmeres de videovigilància i les diligències policials van facilitar la seva identificació, localització i detenció, a principis d'aquest mes en el seu domicili. El detingut que no tenia antecedents policials, ha passat a disposició judicial.