Els Mossos d'Esquadra han tornat a detenir aquest divendres l'excoordinador de futbol infantil de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) investigat per presumptes agressions sexuals a menors quan treballava al club del municipi. L'entrenador, de 28 anys, ja havia estat detingut prèviament en dues ocasions i la policia catalana l'investigava com a presumpte autor de dos delictes d'agressió sexual, després que les víctimes haguessin presentat denúncia. Els investigadors no descartaven que pogués haver-hi més víctimes i, aquest divendres al matí, l'home ha estat detingut per tercera vegada per uns altres fets diferents dels de les dues denúncies prèvies.

Detingut per tercera vegada

La primera de les detencions de l'excoordinador de futbol infantil va tenir lloc el passat 11 de gener, quan una noia va denunciar que nou anys abans, el 2014, l'home l'havia agredit sexualment quan ella en tenia 10. En aquella ocasió, el Jutjat d'Instrucció 4 de Mollet va decretar la seva llibertat provisional i es va inhibir en favor del Jutjat d'Instrucció 2 de Mollet, que manté la causa oberta per una agressió sexual a menor de 16 anys

El 17 d'abril passat, l'home va ser detingut per segona vegada després que una altra menor també presentés una denúncia explicant que l'havia agredit sexualment el desembre de 2022. El Jutjat d'Instrucció 3 de Sabadell va tornar a deixar-lo en llibertat provisional, però aquesta vegada amb mesures cautelars. Se li va retirar el passaport, se li va prohibir la sortida del territori i se li va imposar una ordre d'allunyament de 1.000 metres cap a la noia i qualsevol possibilitat de contactar amb ella. A més, se'l va inhabilitar per poder fer qualsevol professió o activitat en la qual tingués relació amb menors d'edat.

Arran de les dues denúncies i les corresponents detencions, els Mossos d'Esquadra estaven investigant l'exentrenador perquè sospitaven què podria haver-hi més víctimes i aquest divendres, 5 de maig, se l'ha detingut per tercer cop. Segons ha pogut confirmar ElCaso.cat de fonts policials, els fets pels quals se l'ha arrestat són uns altres diferents dels de les dues denúncies prèvies i es tractaria d'una nova víctima. Es desconeix, però, si aquesta tercera víctima ha decidit denunciar-ho en veure que el cas s'havia fet públic, o si la detenció és fruit de les indagacions policials.

Destituït del seu càrrec al club

El president de la UCF de Santa Perpètua de Mogoda, Francisco Torres, ha explicat que van tenir coneixement de les suposades agressions sexuals arran de la primera detenció el mes de gener i que, en aquell moment, la directiva del club va decidir destituir-lo del càrrec de coordinador de futbol infantil perquè es tractava d'una "situació greu".  No va ser fins aquests dijous, però, que es va informar les famílies de les jugadores dels equips femenins amb l'aval dels Mossos. L'Ajuntament del municipi es planteja presentar-se com a acusació particular.