Detenen la subdirectora d'un banc de Cadis per haver enganyat a 277 clients per estafar-los 1,7 milions d'euros. Feia més de vuit anys que estafava als clients, la majoria d'ells persones d'edat molt avançada sense coneixements financers. 

La Guàrdia Civil ha detingut la subdirectora d'una sucursal bancària com a presumpta autora d'una estafa d'un total d'1.733.050 euros a clients de l'entitat, per la qual cosa se li imputen els suposats delictes d'estafa bancària, falsedat documental i usurpació d'identitat.

Hi ha 277 clients estafats a qui els ha robat 1,7 milions d'euros a Cadis

Hi ha un total de 277 clients de l'entitat afectats per l'estafa mitjançant transferències i contractacions fraudulentes d'assegurances, préstecs, targetes, dipòsits a terminis i altres productes financers.

La detinguda aprofitava la relació de confiança que els seus clients, en la seva majoria persones grans amb pocs coneixements financers, que dipositaven els seus estalvis perquè ella els manegés.

Els investigadors van comptar amb la plena col·laboració de l'entitat bancària per a l'esclariment dels fets i la devolució dels diners als afectats, que ja ha retornat més d’1,5 milions d'euros.

Tot va començar per una denúncia de Chiclana de la Frontera

La investigació va començar al gener, quan es va rebre una denúncia en la Guàrdia Civil de Chiclana de la Frontera (Cadis), en la qual un home gran explicava com la seva amiga de tota la vida i subdirectora de la seva sucursal hauria autoritzat en el seu nom una transferència de 25.000 euros al compte d'un desconegut i que, després d'adonar-se d'això gràcies a un familiar, la subdirectora mitjançant trucada telefònica li oferia la possibilitat de retornar-li els diners en efectiu i en persona a canvi de no comentar el que hi havia amb altres empleats de la sucursal.

La subdirectora escollia víctimes vulnerables per robar-los els diners

Els agents van iniciar una investigació on es va posar de manifest que els perjudicats per l'actuació de la sospitosa eren una multitud de persones d'edat avançada, amb bona posició econòmica i escassa cultura financera. Aquesta investigació ha determinat que hi ha 277 perjudicats per una estafa d'1.733.050 euros.

Feia més de 8 anys que estafava les seves víctimes

Per a prendre les declaracions als perjudicats, els agents es van haver de desplaçar a moltes localitats, moltes d'elles fora de la província, ja que la investigada portava repetint aquesta conducta almenys des de 2013, i molts dels afectats ja no residien a la zona.

La Guàrdia Civil ressalta que després de fer la corresponent investigació patrimonial de la detinguda, els agents van determinar que aquesta persona havia comercialitzat amb productes, autoritzant operacions de fons d'inversió, dipòsits a terminis a canvi d'inexistents productes de regal, càrrecs d'assegurances d'inexistents vehicles o préstecs personals sense justificació de motiu, tot això per a obtenir un prestigi i reconeixement professional, ja que com a màxim li reportaven una millora del seu salari en forma de bonificacions.

La subdirectora diu que ella no ha fet res i que la culpa és dels treballadors

Després de prendre declaració la sospitosa, aquesta va manifestar que la responsabilitat no era d'ella i que els responsables eren el personal de l'oficina bancària, per la qual cosa els agents van haver de realitzar auditories internes i altres operacions entre les quals incloïen proves cal·ligràfiques donant com a resultat la detenció de l'autora.