Les autoritats de França investiguen el senador Joël Guerriau després que una dona, diputada de l'Assemblea Nacional, l'hagi denunciat per, presumptament, haver-la drogat i haver-la intentat agredir sexualment quan estava sota els efectes de les substàncies estupefaents. Els fets, segons la denunciant, van tenir lloc el passat dimarts, quan el polític, del partit centrista Horizons, va convidar-la a casa seva. Segons el relat de la suposada víctima, després de prendre's una copa de xampany, es va començar a trobar malament. En veure que el senador manipulava una bossa de plàstic amb una substància blanca, va pensar que l'havia drogat i va marxar ja indisposada.

La diputada va anar a comissaria a presentar una denúncia pels fets, assegurant que Joël Guerriau l'havia drogat quan havia anat a casa seva. Per comprovar aquestes acusacions, se li van fer uns exàmens mèdics, que van confirmar que estava sota els efectes de substàncies estupefaents, donant un resultat de positiu en èxtasis. Davant aquesta situació, el senador de 66 anys va quedar detingut, segons la Fiscalia de París, acusat "d'administrar a una persona, sense el seu coneixement, una substància que pot justificar el seu discerniment o el control de les seves accions per cometre una violació o agressió sexual".

Troben drogues a casa del senador

Després de la detenció de Guerriau el passat dimecres, els investigadors policials van escorcollar el seu domicili, on suposadament haurien tingut lloc els fets, i van trobar una bosseta amb èxtasis. A més, en fer-li unes anàlisis de sang, el polític també va donar positiu en diverses drogues. El senador, però, ha negat els fets en tot moment, mentre la policia manté la investigació oberta. Per la seva banda, la cúpula del partit polític Horizons ha anunciat que es reunirà aquest dissabte per parlar sobre les acusacions a Joël Guerriau i estudiarà fer-lo fora si es confirmen els fets.