Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut al nucli de Salardú, dins del terme municipal de Naut Aran (Vall d'Aran), quatre homes de 20, 26, 29 i 31, dels quals no ha transcendit la nacionalitat, després que haguessin assaltat una botiga d'electrònica a Andorra. Els fets van tenir lloc cap a les cinc de la matinada de dimarts, a l'avinguda de Meritxell, una de les vies principals del país dels Pirineus. Un vehicle de color gris i matrícula francesa amb quatre ocupants es va aturar davant l'establiment i, mentre un esperava dins el cotxe, els altres tres cometien el robatori.

Van destrossar l'aparador de vidre a cops amb un mall de grans dimensions i van endur-se de l'interior desenes de telèfons mòbils i diversos rellotges d'alta gamma. Tot plegat, per un valor de 120.000 euros. Posteriorment, van fugir a gran velocitat i van intentar abandonar el país travessant la frontera pel Port del Cabús, que uneix la Massana amb Alins, al Pallars Sobirà, una ruta sense control duaner i utilitzada per contrabandistes.

Tenen un accident en la fugida i intenten arribar en taxi a França

La fugida, però, va acabar malament. Quan estaven a poca distància del límit fronterer, al coll de la Botella, van tenir un accident i van seguir amb el seu camí, deixant el cotxe abandonat al mig de la muntanya. La Policia d'Andorra, sospitant que haurien arribat caminant a Tor i que ja eren a Catalunya, va alertar dels fets als Mossos d'Esquadra. La policia catalana va muntar un dispositiu per tot el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran per a poder localitzar-los.

cotxe lladres andorra
El cotxe dels lladres abandonat al mig de la muntanya. / Policia d'Andorra

Sospitant que podrien estar fugint en un altre vehicle o en transport públic, van muntar diferents controls de carretera. Finalment, cap a les tres de la tarda, en un d'ells, a la carretera C-28, es va aturar un taxi que portava quatre passatgers. Els agents van comprovar que duien dues bosses de mà amb 85 mòbils, vuit rellotges i un airpod, que coincidia amb el material sostret a Andorra. Tot sembla indicar que haurien agafat el taxi a Tor i volien fugir a França, on resideixen. Per aquest motiu, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de recaptació. Des d'Andorra, s’ha emès una ordre judicial de detenció internacional amb extradició per un delicte major de furt amb força sobre les coses i un delicte major d’associació il·lícita.