Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts un professor de l'escola Joan XXIII de Bonavista, a Tarragona, per un suposat delicte contra la llibertat sexual. Segons ha informat la direcció del centre en un comunicat, el 5 de març unes alumnes d'ESO van denunciar el docent per "conductes que podrien ser qualificades d'assetjament sexual".

Detingut per abusar de les alumnes

Segons ha pogut saber l'ACN, les menors van referir presumptes tocaments per part de l'home, un veí de Tarragona de 51 anys. L'escola assegura que immediatament va activar el protocol de prevenció dels abusos sexuals en l'àmbit escolar, va cessar el professor i va posar els fets en coneixement d'Educació i de la policia catalana per tal que s'investiguessin els fets.

Mossos d'Esquadra / EFE

Mossos d'Esquadra / EFE

Després de rebre la denuncia de sis alumnes, segons ha avançat TarragonaDigital, els Mossos van detenir el professor a casa seva com a presumpte autor d'un delicte contra la llibertat sexual. L'endemà el jutjat de guàrdia el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Centre concertat amb ideari cristià

En un comunicat l'escola Joan XXIII subratlla que en tot moment ha tingut un canal de comunicació obert amb les autoritats i que ha col·laborat "amb diligència, transparència i, alhora, amb la delicadesa apropiada a la naturalesa dels fets, envers les alumnes i les seves famílies", recull l'ACN.

L'escola Joan XXIII és un centre concertat amb ideari cristià, titularitat de l'Arquebisbat de Tarragona i gestionat per la Fundació Sant Fructuós. Fundat a finals dels anys 60 a Bonavista, té uns 1.600 alumnes de totes les etapes -de llar d'infants a formació professional-.